Κρίση στην "ΑΥΓΗ"; - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

Κρίση στην "ΑΥΓΗ";

  • Την παραίτησή της φέρεται να υπέβαλε η διοίκηση της εφημερίδας ΑΥΓΗ.
  • Η εξέλιξη αποδίδεται σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στην υποβόσκουσα κρίση που υφίσταντο με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ το τελευταίο διάστημα.

Τα οικονομικά... προβλήματα που αντιμετωπίζει η ιστορική εφημερίδα και η χρηματοδοτική της εξάρτηση από τον ΣΥΡΙΖΑ, οδήγησαν από κοινού τα τρία κορυφαία διευθυντικά στελέχη της ΑΥΓΗΣ (ο πρόεδρος Βασίλης Μουλόπουλος, ο διευθυντής σύνταξης Κωστής Νικολακάκος και ο διευθύνων σύμβουλος Δημήτρης Στούμπος) να υποβάλουν την παραίτησή τους εφόσον δεν υπάρξει σαφής διαβεβαίωση από το κόμμα ότι συνεχίσει να στηρίζει οικονομικά την εφημερίδα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το σημερινό Δ.Σ της Αυγής έδωσε ολιγοήμερη διορία στον μέτοχο (ΣΥΡΙΖΑ) να απαντήσει με ποιο τρόπο θα αντιμετωπιστούν οι οικονομικές αδυναμίες της εφημερίδας, αλλά και σειρά άλλων ζητημάτων που σχετίζονται με τις πιέσεις που ασκούνται για τη δημοσιογραφική κάλυψη των θεμάτων που αφορούν στην κυβέρνηση και στο κόμμα.

Τελευταίο κρούσμα που οδήγησε σε δύσκολη θέση τη διευθυντική και διοικητική ομάδα της ΑΥΓΗΣ ήταν η διακοπή της συνεργασίας με την εταιρεία δημοσκοπήσεων Public Issue ως αποτέλεσμα των πιέσεων που ασκήθηκαν από κομματικά στελέχη για την μη δημοσίευση δημοσκόπησης που κατέγραφε πολύ μεγάλη υποχώρηση των ποσοστών εκλογικής επιρροής του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι πληροφορίες θέλουν το Μαξίμου να αιφνιδιάζεται από την εξέλιξη αυτή και να αναζητείται χρυσή τομή με τη διεύθυνση της εφημερίδας.


Με ανάρτησή της στην ιστοσελίδα της, η εφημερίδα προχώρησε στο παρακάτω σχόλιο:

AdTech Ad
"Την τελευταία ώρα κυκλοφορούν στα social media διάφορες ανευθυνότητες περί παραίτησης της διοίκησης της Αυγής σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην εφημερίδα και άλλα παρόμοια ηχηρά.
Δεν ισχύουν.

«Α»".
Bookmark and Share