Παίρνουν πίσω τη "χουντική" τροπολογία.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016

Παίρνουν πίσω τη "χουντική" τροπολογία..

  • Μετά τα μεσάνυχτα -και μετά τον σάλο που προκλήθηκε- η κυβέρνηση έσπευσε άρον άρον να πάρει πίσω την ...βορειοκορεάτικης εμπνεύσεως τροπολογία που θα έριχνε μαύρο στα μη αδειοδοτημένα κανάλια σε 5 ημέρες.



Συγκεκριμένα,η...τροπολογία του Νίκου Παππά για το κλείσιμο των καναλιών αποσύρεται, ύστερα από παρέμβαση του Νίκου Βούτση για προσπάθεια συγκρότησης του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.

Σε δήλωση του, ο υπουργός Επικρατείας αναφέρει: "Είχα, πριν από λίγο, επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, κύριο Νίκο Βούτση. Μου εξέφρασε την άποψη ότι η οποιαδήποτε νομοθετική πρωτοβουλία για τη μετάβαση στο νέο τηλεοπτικό τοπίο είναι καλύτερο να λάβει χώρα μετά τη νέα προσπάθεια συγκρότησης του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, μέσω της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής. Αυτό και θα κάνουμε.
Είναι η ώρα να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια συναινέσεων. Τόσο για τη συγκρότηση της Ανεξάρτητης Ρυθμιστικής Αρχής, του ΕΣΡ, όσο και για τις ευρύτερες δυνατές συναινέσεις, σε σχέση με τον τρόπο μετάβασης στο νέο τηλεοπτικό τοπίο.
Ήρθε η ώρα, νομίζω, όλα τα κόμματα να κινηθούν με γνώμονα την υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος και όχι με γνώμονα την υπεράσπιση ειδικών, ιδιαίτερων συμφερόντων.
Bookmark and Share