Πολιτικό μήνυμα στέλνει το ΣτΕ με απόφαση του για το ΚΕΕΛΠΝΟ - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

Πολιτικό μήνυμα στέλνει το ΣτΕ με απόφαση του για το ΚΕΕΛΠΝΟ

  • Aπόφαση με πολιτικό μήνυμα έστειλαν οι δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας. Οι ανώτατοι δικαστές ακύρωσαν ως αντισυνταγματικές και παράνομες τις αναγκαστικές παραιτήσεις, των τριών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΕΕΛΠΝΟ, που έγιναν τον περασμένο Μάιο.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας ακύρωσαν ως αντισυνταγματικές τις.. αναγκαστικές παραιτήσεις του πρώην πρόεδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ, Αθανάσιου Γιαννόπουλου, του τέως αντιπρόεδρου Ιωάννη Γιαννάκη και το τέως μέλους του Δημητρίου Μπίτα.

Το Δ΄ Τμήμα του ΣτΕ (1877/2016, κ.λπ.) έκανε δεκτές τις αιτήσεις και των τριών κρίνοντας ότι οι αποφάσεις της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας προσκρούουν στις διατάξεις του άρθρου 20 του Συντάγματος και στο άρθρο 6 του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας, που προβλέπουν ότι πριν την επιβολή διοικητικής ποινής πρέπει να κληθεί να εκθέσει τις απόψεις του ο ελεγχόμενος.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι σύμβουλοι Επικρατείας από κανένα στοιχείο δεν προκύπτει ότι η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ότι πριν την έκδοση των επίμαχων αποφάσεων με τις οποίες παύθηκαν από τα καθήκοντά τους κλήθηκαν ο τρεις να εκθέσουν τις απόψεις τους για την αποδιδόμενη σε αυτούς πλημμελή εκτέλεση των καθηκόντων τους (κάτι που οι τρεις το αρνούνται).
Bookmark and Share