Αναβάλλει επ’ αόριστον την επίσκεψη στο Παρίσι ο Πούτιν! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

Αναβάλλει επ’ αόριστον την επίσκεψη στο Παρίσι ο Πούτιν!

  • Αρνήθηκε συνάντηση με Ολάντ για Συρία


Αναβάλλει απ’ αόριστον το ταξίδι του στο Παρίσι την επόμενη εβδομάδα ο Βλαντίμιρ Πούτιν. Σύμφωνα με πηγή της γαλλικής προεδρίας, ο ρώσος πρόεδρος επιθυμεί να... αναβάλλει την προγραμματισμένη του επίσκεψη στη γαλλική πρωτεύουσα, αφού του προτάθηκε να έχει συνάντηση με το γάλλο ομόλογό του Φρανσουά Ολάντ αποκλειστικά για τη Συρία.

«Υπήρξαν επαφές ανάμεσα στο Κρεμλίνο και το Ελιζέ το πρωί, προκειμένου να προταθεί στον Πούτιν μία επίσκεψη για τη Συρία, εξαιρουμένων των λοιπών στα οποία ο πρόεδρος Ολάντ θα μπορούσε να λάβει μέρος», δήλωσε η συγκεκριμένη πηγή στο Reuters. «Σε απάντηση αυτής της πρότασης, η Ρωσία μόλις δήλωσε ότι επιθυμεί να αναβάλλει την προγραμματισμένη για τις 19 Οκτωβρίου επίσκεψη», πρόσθεσε.

Στόχος της επίσκεψης του ρώσου προέδρου στο Παρίσι ήταν τα εγκαίνια ενός νέου ρωσικού ορθόδοξου ναού, καθώς επίσης να επισκεφθεί μία ρωσική έκθεση τέχνης.

Μόλις μία ημέρα πριν, τη Δευτέρα, η Μόσχα διαβεβαίωνε ότι η επίσκεψη του Πούτιν στη γαλλική πρωτεύουσα προγραμματίζεται κανονικά. Απαντώντας μάλιστα στις δηλώσεις του Ολάντ ότι δεν είναι σίγουρος για το πότε θα υποδεχθεί τον ρώσο ομόλογό του, καθώς επίσης ότι η κατάσταση στο Χαλέπι θα ληφθεί σοβαρά υπόψη στη συνάντηση, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ τόνιζε στους δημοσιογράφους ότι όλα βαίνουν βάσει του προγράμματος και πως «η προετοιμασία για την επικείμενη επίσκεψη του Πούτιν στο Παρίσι συνεχίζεται».
Bookmark and Share