Απίστευτες νέες "συμπτώσεις" στο ΣτΕ : κι άλλος δικαστής δήλωσε πρόβλημα υγείας! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

Απίστευτες νέες "συμπτώσεις" στο ΣτΕ : κι άλλος δικαστής δήλωσε πρόβλημα υγείας!

  • Ατύχημα στο πόδι υπέστη ο ένας εκ των αναπληρωματικών δικαστών όπως έγινε γνωστό πριν λίγο.
  • Με καρδιακό πρόβλημα από χθες άλλος Σύμβουλος Επικρατείας 
  • Υπό ξαφνική πειθαρχική έρευνα- που διέταξε μόλις χθες ο υ.Δικαιοσύνης- ένας τρίτος..
  • Άλλος ένας αν δηλώσει οποιοδήποτε κώλλυμα .. η δίκη θα αναβληθεί επ'αόριστον και θα πρέπει να ξεκινήσει απ΄την αρχή μετά από μήνες και αφού η κυβέρνηση έχει επιβάλλει τα τετελεσμένα που επιθυμεί διακαώς!

Χωρίς αναπληρωματικό μέλος, που θα μπορεί να καλύψει τυχόν απουσία για λόγους ασθενείας ή άλλους, κάποιο μέλος του ανώτατου δικαστηρίου που μετέχει στη διάσκεψη για τις τηλεοπτικές άδειες, βρίσκεται πλέον η... ολομέλεια του ΣτΕ που συνεδριάζει το απόγευμα για τρίτη φορά. Η εξέλιξη των γεγονότων όμως δημιουργεί προβληματισμό τόσο για την εξέλιξη της σημερινής διάσκεψης που τίθεται εν αμφιβόλω (υπάρχουν σκέψεις επ΄ αόριστον αναβολής) όσο και για τη συνέχιση της δίκης, καθώς διατυπώνονται υπόνοιες πως μπορεί να τεθεί ακόμα και θέμα επανεκδίκασης της υπόθεσης.

Τι έχει συμβεί:

-Εισήχθη στην εντατική με σοβαρό καρδιακό επεισόδιο ο σύμβουλος Επικρατείας και μέλος της επίμαχης διάσκεψης Αριστόβουλος-Γεώργιος Βώρος.
-Έγινε γνωστό πως αποχώρησε απο τη σύνθεση του δικαστηρίου το ένα από τα δυο αναπληρωματικά μέλη της σύνθεσης, ο σύμβουλος Επικρατείας Δημήτρης Αλεξανδρής καθώς είναι σε αναρρωτική άδεια, αφού έσπασε το πόδι του στην Κρήτη και δεν συμμετείχε στις τρεις διασκέψεις που έχουν γίνει έως τώρα.
Χωρίς αναπληρωματικό μέλος
Αυτό σημαίνει πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει αναπληρωματικό μέλος στη σύνθεση αφού ο ένας που υπήρχε θα αντικαταστήσει τον κ. Βώρο. Αν συμβεί οτιδήποτε όμως τότε δεν υπάρχει αντικαταστάτης, συνεπώς η δίκη τινάζεται στον αέρα και τότε θα πρέπει να επαναδικαστεί εξ αρχής. Μέχρι στιγμής βέβαια τέτοιο θέμα δεν υπάρχει, καθώς η απουσία του ενός τακτικού και του ενός αναπληρωματικού μέλους δεν σηματοδοτεί εξελίξεις απο μόνη της. Όμως πρέπει να τεθεί και μια άλλη παράμετρος η οποία συνίσταται στο έξης:
-Χθες ο υπουργός δικαιοσύνης διέταξε πειθαρχική έρευνα σε βάρος αντιπροέδρου του δικαστηρίου και μέλους της συνθέσεως για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων, κλπ στον ηλεκτρονικό Τύπο και την εμπλοκή του σε υπόθεση σπουδάστριας της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών κατά το έτος 2014. Η υπόθεση απασχόλησε και την προηγουμένη διάσκεψη και δικαστικοί λειτουργοί δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο να τεθεί ζήτημα για τον συγκεκριμένο δικαστή. Αυτό πυροδοτεί όμως το σενάριο επανεκδίκασης της υπόθεσης ή επ αόριστον αναβολής της διάσκεψης έως ότου αναρρώσει ο κ. Βώρος, κάτι όμως που παραπέμπει ουσιαστικά στις καλένδες την υπόθεση αφού θα κριθεί σε πολλούς μήνες.

Έρευνα
Όσον αφορά στον ελεγχόμενο δικαστή, σύμφωνα με τον ηλεκτρονικό Τύπο, εκείνος έδειξε το 2014 έντονο ενδιαφέρον για σπουδάστρια της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών η οποία στη συνέχεια εισήλθε ως δικαστής στο ΣτΕ. Δικαστικές πηγές σχολίαζαν τη σύμπτωση να εμφανίζονται τα δημοσιεύματα παραμονή της δεύτερης διάσκεψης και να ερευνάται πειθαρχικά ο δικαστής με απόφαση του υπουργού δικαιοσύνης, παραμονή της τρίτης διάσκεψης.
Ψηφοφορία
Αν τελικά πάντως η διαδικασία κινηθεί ομαλά, τότε οι 30 δικαστές (27 ψηφίζουν) θα αποφασίσουν πιθανότατα για το βασικό νομικό του παραδεκτού των αιτήσεων ώστε να αποφανθούν αν θα μπουν στην ουσία της υπόθεσης.

Περίεργα πράγματα...
Bookmark and Share