ΣτΕ: Απορρίπτει τις προσφυγές των καναλιών ο εισηγητής - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

ΣτΕ: Απορρίπτει τις προσφυγές των καναλιών ο εισηγητής


  • Την απόρριψη των προσφυγών των τηλεοπτικών σταθμών ως απαράδεκτων ζήτησε σύμφωνα με πληροφορίες κατά την χθεσινή πρώτη διάσκεψη της Ολομέλειας του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες, ο εισηγητής της υπόθεσης Γιώργος Παπαγεωργίου.

Εφόσον η εισήγησή του γίνει δεκτή κατά την αυριανή δεύτερη προγραμματισμένη διάσκεψη, το ζήτημα...των τηλεοπτικών αδειών θα λήξει άμεσα και για τυπικούς λόγους.

Η αυριανή διάσκεψη είναι εξαιρετικά κρίσιμη καθώς η Ολομέλεια του ΣτΕ θα αποφανθεί εάν οι προσφυγές είναι παραδεκτές ή όχι και αναλόγως θα μπει στην ουσία της υπόθεσης που αφορά στην συντανταγματικότητα της διαδικασίας που ακολουθήθηκε για την χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών.

Σε περίπτωση που γίνει δεκτή η εισήγηση, αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η υπόθεση κλείνει και το θέμα θα κριθεί τον Ιανουάριο οπότε εκδικάζεται νέος κύκλος προσφυγών από την πλευρά των καναλιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην χθεσινή διάσκεψη το κλίμα ήταν και πάλι τεταμένο, ενώ την διαδικασία απασχόλησε το παραδεκτό της προσφυγής και το έννομο συμφέρον των τηλεοπτικών καναλιών.

Εν τω μεταξύ, η προγραμματισμένη για σήμερα έκτακτη γενική συνέλευση των μελών της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου, αναβλήθηκε λόγω μη απαρτίας.

Υπενθυμίζεται, ότι μετά την διάσκεψη της περασμένης εβδομάδας όπου ματαιώθηκε λόγω της γνωστής έντασης που υπήρξε και την αντιπαράθεση του πρόεδρου του ΣτΕ με συμβούλους Επικρατείας, ο κ. Σακελλαρίου εξέδωσε σχετική ανακοίνωση για τους λόγους της ματαίωσης της επίμαχης διάσκεψης.

Στην συνέχεια η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών ΣτΕ εξέδωσε με τη σειρά της δική της ανακοίνωση, η οποία ουσιαστικά συνταυτιζόταν με την άποψη του κ. Σακελλαρίου.

Κατόπιν αυτού, οι αντιπρόεδροι του ΣτΕ Χρήστος Ράμμος και Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, με αφορμή την ανακοίνωση της Ένωσης, με σκληρές επιστολές τους παραιτήθηκαν από μέλη του συνδικαλιστικού τους φορέα.

Μετά τις δύο αυτές παραιτήσεις συγκλήθηκε για σήμερα γενική συνέλευση για την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου, χωρίς όμως να υπάρξει απαρτία και τελικά αναβλήθηκε.
Bookmark and Share