Διπλάσιους πρόσφυγες από τη χωρητικότητά τους έχουν τα κέντρα στα νησιά - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016

Διπλάσιους πρόσφυγες από τη χωρητικότητά τους έχουν τα κέντρα στα νησιά

  • Στα ελληνικά νησιά στεγάζονται περισσότεροι από 14.100 άνθρωποι, τη στιγμή που τα κέντρα έχουν προδιαγραφές για 7.450.

Ακόμα 153 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν σήμερα στη Λέσβο, τη Σάμο και τη Χίο, καθώς...συνεχίζονται οι ροές προς τη χώρα μας από τα τουρκικά παράλια παρά τη σταδιακή επιδείνωση του καιρού.

Στα ελληνικά νησιά στεγάζονται πλέον 14.173 άνθρωποι, δηλαδή σχεδόν διπλάσιοι από τη χωρητικότητα των κέντρων φιλοξενίας, που χτίστηκαν με προδιαγραφές για μόλις 7.450.

Συνολικά στη χώρα μας βρίσκονται πλέον 60.736 πρόσφυγες και μετανάστες.

Την ίδια στιγμή όμως, με πολύ αργούς ρυθμούς προχωρούν οι επαναπροωθήσεις προσφύγων και μεταναστών από τα ελληνικά νησιά προς την Τουρκία, σύμφωνα με τη νεότερη έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που δημοσιεύτηκε Τετάρτη.

ω Από τις 20 Μαρτίου, όταν και τέθηκε σε ισχύ η σχετική συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία, έχουν επιστραφεί στη γείτονα χώρα μόλις 578 άτομα.

Το τρίμηνο από τα μέσα Ιουνίου, που περιλαμβάνει και την περίοδο μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία, έχουν γίνει μόλις 116 επαναπροωθήσεις, αφότου η Άγκυρα απέσυρε τους αστυνομικούς συνδέσμους που είχε στείλει στη χώρα μας για το συντονισμό των επιστροφών.

Με αργούς ρυθμούς προχωρά και το σχέδιο των Βρυξελλών για μεταφορά 160.000 προσφύγων και μεταναστών από την Ελλάδα και την Ιταλία στις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε. με βάση πληθυσμιακά και οικονομικά κριτήρια.

Συγκεκριμένα, ενώ το πρόγραμμα βρίσκεται σε ισχύ από τον περσινό Ιούλιο, έως τώρα έχουν διαμοιραστεί σε άλλες χώρες μόνο 5.651 πρόσφυγες, εκ των οποίων οι 4.455 βρίσκονταν στην Ελλάδα.
Bookmark and Share