Για νέες κινητοποιήσεις προειδοποιούν οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

Για νέες κινητοποιήσεις προειδοποιούν οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ


  • Το ενδεχόμενο νέων κινητοποιήσεων σε περίπτωση που πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους άφησε ανοιχτό ο πρόεδρος του συνδικάτου των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, Δημήτρης Τσερμενίδης.

«Αν δεν...πληρωθούμε μέχρι τις 12/10, ημερομηνία κατά την οποία κάθε μήνα κατατίθενται οι μισθοί στους εργαζόμενους, δεν αποκλείεται να τραβήξουμε και πάλι χειρόφρενο και να ξεκινήσουμε νέο κύκλο κινητοποιήσεων» προειδοποίησε. Όπως σημείωσε, οι οδηγοί των αστικών λεωφορείων δεν λαμβάνουν ικανοποίηση με το να απέχουν από την εργασία τους «αλλά, είναι ο μόνος τρόπος να διαμαρτυρηθούμε και να διεκδικήσουμε τα δεδουλευμένα μας».
Από την πλευρά του μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Χρήστος Στεφανίδης, υπογράμμισε την ανάγκη να «τρέξουν» οι διαδικασίες και να ρυθμιστούν οι οικονομικές εκκρεμότητες του ελληνικού Δημοσίου προς τον Οργανισμό, προσθέτοντας πως οι εργαζόμενοι «στις 12/10 θα κλείσουν δύο μήνες απλήρωτοι».
Νέα τριμερής συνάντηση
Ύστερα από τα διευκρινιστικά στοιχεία που απέστειλαν στο υπουργείο Οικονομικών τα μέλη της διοίκησης του ΟΑΣΘ, ο πρόεδρος του Οργανισμού εκτιμά ότι προς το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας θα συνεδριάσει εκ νέου στην Αθήνα η τριμερής επιτροπή που συστήθηκε για να διερευνηθεί το ενδεχόμενο να έχει οφειλές στον ΟΑΣΘ το ελληνικό Δημόσιο.
Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη συνάντηση της τριμερούς επιτροπής στις 30/9, στην οποία συμμετείχαν στελέχη των υπουργείων Οικονομικών και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, είχε χαρακτηρισθεί από τον κ. Στεφανίδη «γόνιμη και εποικοδημητική».
Bookmark and Share