Το Eurointelligence βλέπει πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

Το Eurointelligence βλέπει πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα.

  • "Αναλώνεται το πολιτικό κεφάλαιο του Τσίπρα".

Περιορισμένο πλέον θεωρεί το πολιτικό κεφάλαιο του Αλ. Τσίπρα, το... think tank Eurointelligence, στην τελευταία του ανάλυση για την Ελλάδα, εκτιμώντας ότι αυξάνονται πλέον οι πιθανότητες να γίνουν πρόωρες εκλογές στη χώρα.
Στην ανάλυση υπό τον τίτλο «Snap Elections in the Air», η πρόσφατη δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε από τη φίλα στο ΣΥΡΙΖΑ προσκείμενη εφημερίδα Αυγή, καταγράφει το κλίμα που διαμορφώνεται για την κυβέρνηση του Αλ. Τσίπρα.
Αν και η επιτυχία των δημοσκοπήσεων στην Ελλάδα βρίσκεται υπό αμφισβήτηση, αυτή τη φορά η εν λόγω έρευνα έδειξε ότι το πολιτικό κεφάλαιο του Αλέξη Τσίπρα είναι πλέον περιορισμένο.
Αυτή η εξέλιξη, βέβαια, θα πρέπει να συνυπολογιστεί και με την επικείμενη έναρξη της διαπραγμάτευσης για τη δεύτερη αξιολόγηση του προγράμματος προσαρμογής και των φόρων ύψους 2,5 δισ. ευρώ που περιλαμβάνονται στο προσχέδιο προϋπολογισμού.
Η κυβέρνηση θα πρέπει να διαπραγματευτεί επίσης δύσκολες μεταρρυθμίσεις στα εργασιακά, αλλά και να τις ψηφίσει.
Αυτές οι εξελίξεις μάλιστα, έρχονται μια χρονική στιγμή που το 36% θεωρεί ότι μια κυβέρνηση με κορμό την ΝΔ θα ήταν καταλληλότερη για την χώρα, έναντι ενός 14% να απάντησε ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, υπενθυμίζει το Eurointelligence.
Αν και αυτή η δημοσκόπηση της Αυγής μπορεί να ερμηνευτεί από το κάθε κομματικό στρατόπεδο διαφορετικά, το Eurointelligence προσθέτει και μια άλλη εξήγηση, η οποία θέλει η εταιρία που έκανε τη σχετική δημοσκόπηση να έχει συμβόλαιο με την Αυγή, που υποχρεώνει την εφημερίδα να δημοσιεύει όλες τις μηνιαίες έρευνες που κάνει για λογαριασμό της.
Σε μια τέτοια περίπτωση, η μη δημοσίευση θα ήταν πιο ζημιογόνος από τη δημοσίευση για τον ΣΥΡΙΖΑ.
Bookmark and Share