Fraport Greece: Εχει δεχθεί πάνω από 50 χιλ. βιογραφικά για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Fraport Greece: Εχει δεχθεί πάνω από 50 χιλ. βιογραφικά για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια!

  • Το εντυπωσιακό νούμερο των 50 χιλ. βιογραφικών έχει δεχθεί μέχρι σήμερα η Fraport, η οποία σκοπεύει να αυξήσει τον αριθμό των εργαζομένων της στους 550 μέχρι την ερχόμενη άνοιξη.

«Η Fraport... Greece έχει περί τους 75 εργαζομένους αυτή την στιγμή, με στόχο έως την άνοιξη η εταιρεία να απασχολεί γύρω στα 550 άτομα, εκ των οποίων τα 120 στα κεντρικά στην Αθήνα», ανέφερε πρίν από λίγο στο συνέδριο του ΣΕΤΕ για τον τουρισμό ο κ. Γιώργος Βήλος, γενικός διευθυντής Εμπορικής και Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της Fraport Greece.

«Δουλεύουμε με εντατικούς ρυθμούς ώστε να γίνουν προσλήψεις κι έχουμε δεχθεί ήδη 50.000 βιογραφικά. Η επιβατική κίνηση στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια είναι της τάξεως των 25 εκατ. επιβατών και θεωρούμε ότι σε βάθος δεκαετίας θα ξεπεράσουμε τα 30- 31 εκατ. επιβάτες. Η Fraport Greece δημιουργεί υποδομές για ακόμη μεγαλύτερη επιβατική κίνηση».

Όπως ανέφερε ο κ. Βήλος, η παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων αναμένεται να ξεκινήσει το αργότερο έως το τέλος του Ιανουαρίου και προς αυτή την κατεύθυνση δουλεύουν άπαντες οι φορείς που εμπλέκονται στο εγχείρημα. «Από εκεί και πέρα ξεκινάμε ένα επενδυτικό πρόγραμμα σε βάθος 4ετίας, ώστε σταδιακά να εκσυγχρονισθούν όλα τα αεροδρόμια. Αυτή την στιγμή, το επενδυτικό πλάνο είναι να επενδυθούν κεφάλαια ύψους 300 εκατ. ευρώ, ωστόσο και μετά την τετραετία θα υπάρξουν εργασίες αναβάθμισης των αεροδρομίων. Oι χρεώσεις καθορίζονται από τη σύμβαση παραχώρησης κι εκεί ορίζονται τα ανώτατα όρια χρεώσεων, ήτοι 13 ευρώ ανά αναχωρούντα επιβάτη σε πρώτη φάση, ενώ με την ολοκλήρωση των επενδύσεων η χρέωση μπορεί να αυξηθεί έως 18,5 ευρώ ανά επιβάτη», ανέφερε ο κ. Βήλος.

Οσον αφορά τις επενδύσεις, σήμερα τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια αντιστοιχούν σε μία συνολική επιφάνεια 200 χιλ. τ.μ., νούμερο το οποίο, στο τέλος της τετραετίας θα είναι 300- 320 χιλ. τ.μ., ενώ θα δημιουργηθούν εμπορικά concepts αντίστοιχα με τα αεροδρόμια του εξωτερικού»
Bookmark and Share