Οριστικό τέλος στην παραγωγή του Galaxy Note 7 από τη Samsung ...μετά από τα περιστατικά εκρήξεων. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

Οριστικό τέλος στην παραγωγή του Galaxy Note 7 από τη Samsung ...μετά από τα περιστατικά εκρήξεων.


  • Η Samsung έπαυσε οριστικά την παραγωγή του Galaxy Note 7, ύστερα από τη θύελλα που προέκυψε με τις αναφορές για φωτιές και σε τηλέφωνα που απεστάλησαν για αντικατάσταση των θεωρούμενων προβληματικών συσκευών, στο πλαίσιο της γνωστής υπόθεσης με φωτιές σε μπαταρίες.

«Πρόσφατα...αναπροσαρμόσαμε την έκταση της παραγωγής για εκτενείς έρευνες και ελέγχους ποιότητας, αλλά, βάζοντας την ασφάλεια των καταναλωτών ως κορυφαία μας προτεραιότητα, αποφασίζουμε να σταματήσουμε την παραγωγή του Galaxy Note 7. Για την ασφάλεια των καταναλωτών, σταματούμε πωλήσεις και αντικαταστάσεις τους (από άλλα Note 7)» αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας.
Όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα του BBC, οι κάτοχοι των συσκευών αναμένεται να έχουν τη δυνατότητα αντικατάστασης των τηλεφώνων τους από άλλες συσκευές ή επιστροφή των χρημάτων τους.
Προηγουμένως είχε συστήσει στους κατόχους του να σταματήσουν τη χρήση του ενώ διερευνάται το όλο ζήτημα. «Οι καταναλωτές που έχουν είτε αρχικό Galaxy Note 7 ή αντικατάστασης θα έπρεπε να το κλείσουν και να σταματήσουν να το χρησιμοποιούν» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Λίγο καιρό πριν, κορυφαίοι αμερικανικοί και αυστραλιανοί πάροχοι είχαν σταματήσει τις πωλήσεις ή ανταλλαγές συσκευών, ενώ αεροπορικές εταιρείες επέβαλαν απαγορεύσεις σε επιβάτες που χρησιμοποιούν τα συγκεκριμένα τηλέφωνα, αφού καπνός από μια συσκευή προκάλεσε την εκκένωση αεροπλάνου στις ΗΠΑ την προηγούμενη εβδομάδα. Σε σχετική σύσταση έχει προβεί και η αμερικανική υπηρεσία πολιτκής αεροπορίας.
Σημειώνεται πως τη Δευτέρα το Reuters και το νοτιοκορεατικό πρακτορείο Yonhap είχαν αναφέρει, επικαλούμενα πηγές, ότι η εταιρεία «πάγωνε» τη γραμμή παραγωγής μέχρι να λυθεί το ζήτημα.
Πρόκειται για ένα σκληρό πλήγμα για την μεγαλύτερη κατασκευάστρια smartphones στον κόσμο, καθώς επιδεικνύει πως δεν ήταν σε θέση να διορθώσει το πρόβλημα.
Σε επίσημο έγγραφο πριν από λίγες ημέρες η Samsung ανέφερε πως «τροποποιεί» τις αποστολές Note 7, έτσι ώστε να είναι δυνατοί καλύτεροι έλεγχοι, εξαιτίας φωτιών σε κάποιες συσκευές. Δεν υπήρξαν σχόλια περί παύσης παραγωγής ή αιτίων πυρκαγιών.
Η Samsung είπε στο Reuters πως διερευνά αναφορές περί «ζητημάτων ζημιών από θερμότητα» και ότι θα αναλάμβανε άμεσα δράση για να διορθώσει προβλήματα, σε συμμόρφωση με μέτρα που έχουν εγκριθεί από την αρμόδια επιτροπή ασφάλειας καταναλωτή των ΗΠΑ.
Η εταιρε προσφέρει την ευκαιρία αντικατάστασης από άλλες συσκευές ή την επιστροφή των χρημάτων.
Εκτιμάται πως η οριστική παύση πωλήσεων μπορεί να κοστίσει στην εταιρεία μέχρι και 17 δισ. δολάρια, ενώ θα δυσφημούσε και τα άλλα προϊόντα της. Παράλληλα, η μετοχή της σημείωσε τη μεγαλύτερη πτώση από το 2008 την Τρίτη, της τάξης του 8%.
Bookmark and Share