Guardian: Εγκλωβισμένη η Ελλάδα.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

Guardian: Εγκλωβισμένη η Ελλάδα..

  • "Επιστρέφουν οι δανειστές εν μέσω σεναρίων για 4ο μνημόνιο."

Η ελληνική οικονομία βρίσκεται εγκλωβισμένη στην αναιμική ανάπτυξη, την υψηλή ανεργία, τις φτωχές εξαγωγές, την καταναλωτική απαισιοδοξία και... σε ένα χρέος που ξεπερνά τα 330 δισ. ευρώ

Η προσπάθεια για την επιστροφή της Ελλάδας στον δρόμο της ανάκαμψης εντείνεται αυτή την εβδομάδα, καθώς ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές για τη β΄αξιολόγηση, τονίζει σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα Guardian.
Δεκατέσσερις μήνες μετά τη συμφωνία για την τρίτη διάσωση της ελληνικής οικονομίας, οι εκπρόσωποι των δανειστών επιστρέφουν στην Αθήνα.
Ωστόσο η Ελλάδα εξακολουθεί να βρίσκεται αντιμέτωπη με μεγάλα οικονομικά προβλήματα, επτά χρόνια μετά τη χειρότερη ύφεση στη μεταπολεμική ιστορία της χώρας.
Η ελληνική οικονομία βρίσκεται εγκλωβισμένη στην αναιμική ανάπτυξη, την υψηλή ανεργία, τις φτωχές εξαγωγές, την καταναλωτική απαισιοδοξία και σε ένα χρέος που ξεπερνά τα 330 δισ. ευρώ.
Μάλιστα, το Ινστιτούτο Bruegel προειδοποίησε την περασμένη εβδομάδα ότι η Αθήνα θα χρειαστεί και τέταρτο μνημόνιο το 2018, υπογραμμίζει ο Guardian!
To ΔΝΤ υποστηρίζει ότι η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας είναι αδύνατη, εφόσον δεν υπάρξει συμφωνία για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.
Την ίδια ώρα ο γερμανικός τύπος επαναφέρει τα σενάρια περί Grexit.
Ωστόσο η ολοκλήρωση της β΄αξιολόγησης που ενδέχεται να ανοίξει τη συζήτηση για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, περνά μέσα από τις δύσκολες μεταρρυθμίσεις στα εργασιακά.
«Οι μεταρρυθμίσεις στα εργασιακά, αποτελούν το «κλειδί» για τη β΄αξιολόγηση αλλά παράλληλα είναι «κόκκινη γραμμή» για τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ», σχολιάζει ο Mujtaba Rahman, επικεφαλής αναλυτής στην Eurasia.
Όπως τονίζει, οι εξελίξεις θα κριθούν σε Βερολίνο και Ουάσινγκτον (ΔΝΤ) και δεν αποκλείεται η ελληνική κυβέρνηση να τραβήξει την πρίζα και να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές, εάν δεν υπάρξει συμφωνία τον Δεκέμβριο.
Bookmark and Share