Το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης «MoglA» προβλέπει πως ο Trump θα κερδίσει τις εκλογές… - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016

Το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης «MoglA» προβλέπει πως ο Trump θα κερδίσει τις εκλογές…


  • Το σύστημα είχε προβλέψει επιτυχώς την επικράτηση του Barack Obama στις δύο προεδρικές εκλογές που έλαβαν χώρα από το 2008.

Αν και η συντριπτική πλειοψηφία των δημοσκοπήσεων δείχνει επικράτηση της Hillary Clinton στις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου, ένα σύστημα...τεχνητής νοημοσύνης διαφωνεί…
Το MogIA (πήρε το όνομα του από τον παιδικό ήρωα Mogli), το οποίο δημιουργήθηκε από τον Sanjiv Rai το 2004 και επεξεργάζεται πάνω από 20 εκατομμύρια στοιχεία από Google, Facebook, Twitter, YouTube κλπ, προβλέπει πως την πόρτα του Λευκού Οίκου θα διαβεί το έτερο φαβορί, ο Donald Trump.
Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στα σχόλια των χρηστών του Twitter…
Σε αυτό το σημείο να σημειωθεί πως το σύστημα είχε προβλέψει επιτυχώς το ποιοι θα λάβουν το χρίσμα από τους Ρεπουμπλικάνους και τους Δημοκρατικούς, αλλά και την επικράτηση του Barack Obama στις δύο προεδρικές εκλογές που έλαβαν χώρα από το 2008.
Όπως ανέφερε ο κ.Rai, ο Trump συγκεντρώνει τα ίδια χαρακτηριστικά στο MogIA με αυτά του Obama το 2008.
Μάλιστα, όπως σχολίασε, αν τελικά δεν κερδίσει ο Ρεπουμπλικάνος τις εκλογές, θα είναι η πρώτη φορά που ο αλγόριθμος της MogIA «πέφτει έξω».
Bookmark and Share