O Τσίπρας ...κλείνει το μάτι στους δικαστικούς με υποσχέσεις για αυξήσεις αποδοχών. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

O Τσίπρας ...κλείνει το μάτι στους δικαστικούς με υποσχέσεις για αυξήσεις αποδοχών.

  • Tην πρόταση της κυβέρνησης για το ειδικό μισθολόγιο των δικαστικών λειτουργών παρουσιάζει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στους προέδρους των Ανωτάτων Δικαστηρίων.

Στην αρχή της συνάντησής τους στο...Μέγαρο Μαξίμου ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι έγινε μια ουσιαστική προσπάθεια να διατηρηθούν χωρίς καμία μείωση οι ισχύουσες αμοιβές για τους δικαστικούς υπαλλήλους.
Ακόμη, ανέφερε ότι γίνεται προσπάθεια για «μία αναδιάρθρωση που δίνει μια προοπτική δικαιοσύνης με βάση τις δημοσιονομικές δυσκολίες που έχουμε».

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για μια μεταρρύθμιση που «θα δώσει τη δυνατότητα να αποτυπωθεί με δικαιοσύνη η δυνατότητα εξέλιξης και σε κάποιες περιπτώσεις οι αναγκαίες αυξήσεις στους μισθούς εκείνων των λειτουργών που βρίσκονται στην κορυφή της πυραμίδας».
Κατά τον κ. Τσίπρα, είναι αναγκαίο αυτό να γίνει, γιατί «πράγματι τα τελευταία πέντε χρόνια της κρίσης υπήρξαν πολύ μεγάλες μειώσεις που απαξιώνουν τον ρόλο λειτουργών που διαχειρίζονται πάρα πολύ κρίσιμα ζητήματα».

Πάντως, έσπευσε να επισημάνει ότι «ακόμα βρισκόμαστε σε μια περίοδο προσαρμογής και οι δυνατότητες που έχουμε είναι περιορισμένες». Εντούτοις, κατέληξε, «προσπαθούμε με αίσθηση δικαίου […] να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα».
Εξάλλου, ο Πρωθυπουργός απολογήθηκε στους προέδρους των Ανωτάτων Δικαστηρίων που «καθυστέρησε να ανταποκριθεί στο αίτημά τους για συνάντηση εδώ και μια εβδομάδα».Μετά τις εξελίξεις στο ΣτΕ πάντως ...δεν θα μπορούσε να γίνει και διαφορετικά.
Bookmark and Share