Νέο πλήγμα για την Samsung. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

Νέο πλήγμα για την Samsung.

  • Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Samsung φαίνεται ότι γιγαντώνονται, καθώς ένα ακόμα κινητό τηλέφωνο της εταιρείας φέρεται να έχει την τάση να... εκρήγνυται.
  • Αγωγή κατά της εταιρείας για έκρηξη και άλλου μοντέλου της σειράς Galaxy

Σύμφωνα με τον... Guardian, έχει κατατεθεί αγωγή που κατηγορεί την νοτιοκορεάτικη εταιρεία ότι συσκευή κινητού τηλεφώνου τύπου Galaxy S6 Active τυλίχθηκε στις φλόγιες και προκάλεσε εγκαύματα στον κάτοχό της. Οι κατήγοροι ισχυρίζονται ότι η Samsung γνώριζε χρόνια ότι πολλά από τα μοντέλα της είναι εν δυνάμει επικίνδυνα, όμως δεν προέβη σε καμία ενέργεια για να προστατέψει τους καταναλωτές.

Σύμφωνα με τον Φρανκ Πιτρ, δικηγόρο του Μπράντον Κόβερτ και της συζύγου του που κατέθεσαν την αγωγή, τα προβλήματα με τα μοντέλα Galaxy Note 7 ήταν η κορφή του παγόβουνο, αφήνοντας να εννοηθεί ότι κινδύνους κρύβουν πολλές περισσότερες συσκευές της Samsung.

Η οικογένεια Κόβερτ από την Καλιφόρνια ισχυρίζεται ότι στις 2 Αυγούστου άκουσαν μια δυνατή έκρηξη μέσα στο ίδιο τους το σπίτι. Στην συνέχεια εισήλθαν στην κρεβατοκάμαρά τους όπου βρήκαν το κινητό να βγάζει καπνούς και φλόγες πάνω στην συρταριέρα τους.

Ο άνδρας υποστηρίζει ότι προσπάθησε να σβήσει την φωτιά με την μπλούζα του, χωρίς αποτέλεσμα. Έτσι, έπιασε το κινητό με τα χέρια του, έτρεξε στην κουζίνα και το έριξε στον νιπτήρα για να σβήσει την φωτιά με νερό.

«Αυτό που απέμεινε ήταν μια μάζα από σίδερα, πλαστικό και γυαλί, μαζί με την λιωμένη σάρκα του Μπράντον», αναφέρει η αγωγή.

Υπενθυμίζουμε ότι πριν από λίγους μήνες η Samsung αναγκάστηκε να ανακαλέσει 1,9 εκατ. συσκευές Galaxy Note 7, μετά από μεγάλο αριθμό αναφορών για εκρήξεις μπαταριών. Η νοτιοκορεατική φίρμα -ένας από τους μεγαλύτερους «παίκτες» στον χώρο των κινητών- είχε διαβεβαιώσει τους καταναλωτές που είχαν αγοράσει τη συσκευή ότι είχαν το δικαίωμα να την ανταλλάξουν με μια καινούρια. Ωστόσο, προβλήματα διαπιστώθηκαν και στις νέες συσκευές.
Bookmark and Share