Ελληνική φόρμουλα ...Vs F-16! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

Ελληνική φόρμουλα ...Vs F-16!

  • "Τέρμα τα γκάζια' στη Λάρισα.

Μια απίστευτη κόντρα μεταξύ του καλύτερου μαχητικού αεροσκάφους που διαθέτει η χώρα μας, του F-16, και του μονοθέσιου αυτοκινήτου "Θηρεύς" που κατασκεύασαν οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, πραγματοποιήθηκε στην... 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα, στα πλαίσια της συνεργασίας του Πανεπιστημίου με την Πολεμική Αεροπορία.

Η κόντρα έγινε ώστε οι φοιτητές να πάρουν τα χρονομετρημένα αποτελέσματα και να βγάλουν σημαντικά συμπεράσματα για την εξέλιξη του κινητήρα του μονοθέσιου αυτοκινήτου, ενώ κατά τη διάρκεια του αγώνα, γύρισαν και ντοκιμαντέρ το οποίο θα προβληθεί σύντομα.

Μάλιστα, για να γίνει ο αγώνας ακόμη πιο εντυπωσιακός και ανταγωνιστικός, στη μάχη ρίχτηκε και ένα supercar και συγκεκριμένα μια εκπληκτική μπλε Lamborghini!

Ο "Θηρεύς" το καμάρι του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας πιάνει τα 0-100 σε λιγότερο από 4', η Lamborghini έχει τελική ταχύτητα τα 280 χιλιόμετρα την ώρα, ενώ το μαχητικό αεροσκάφος απογειώνεται από το έδαφος με ταχύτητα 350 χιλιομέτρων! Τα παραπάνω νούμερα μας κάνουν να καταλάβουμε πως εντός του αεροδιαδρόμου εκτυλίχθηκε μια σκληρή κόντρα!

Αξίζει να σημειωθεί πως η μοναδική αυτή "μάχη" έγινε κατόπιν ειδικής άδειας του Αρχηγείου της Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Το αποτέλεσμα της κόντρας δεν έγινε γνωστό, αλλά αν κρίνουμε από τα εντυπωσιακά πλάνα του ολιγόλεπτου βίντεο, λίγη σημασία έχει. Η συνέχεια επί της οθόνης από το ντοκιμαντέρ σε σκηνοθεσία του Λαρισαίου Πασχάλη Μάντη.

Πηγή: Larissanet
Bookmark and Share