"Βόμβα" Μοσκοβισί: Δεν μπορώ να αποκλείσω 4ο Μνημόνιο! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

"Βόμβα" Μοσκοβισί: Δεν μπορώ να αποκλείσω 4ο Μνημόνιο!

  • Ενώ ο Πιέρ Μοσκοβισί στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο τέλος της διήμερης επίσκεψής του στην Αθήνα,εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο για τη δεύτερη αξιολόγηση είναι εφικτή έως το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου, στη συνέχεια, όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο 4ου Μνημονίου, είπε ότι δεν μπορεί μεν να το αποκλείσει τελείως όμως δεν είναι ο στόχος των δανειστών.

«Η δεύτερη αξιολόγηση...Type Your Post Summary Hereμπορεί και πρέπει να πετύχει και θα ανοίξει το δρόμο για τη συζήτηση πάνω στο χρέος», είπε, προσθέτοντας ότι η Κομισιόν επιθυμεί συνολική συμφωνία για την Ελλάδα – συμπεριλαμβανομένου του χρέους – έως το τέλος του 2016. Είπε ακόμα ότι θέλει το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα και πρόσθεσε ότι «αν όλες οι πλευρές εμπλακούν με το σωστό πνεύμα, τότε μπορούν να βρεθούν λύσεις».

Για το ενδεχόμενο τέταρτου Μνημονίου για την Ελλάδα, είπε μεν ότι δεν μπορεί μεν να το αποκλείσει τελείως όμως δεν είναι ο στόχος των δανειστών και πρόσθεσε με νόημα: «Τρία προγράμματα είναι αρκετά».

Σε άλλο σημείο ο Μοσκοβισί είπε ότι «Οι συζητήσεις είναι δύσκολες. Πρέπει να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο με αποφασιστικότητα και αισιοδοξία. Είμαι ο αισιόδοξος της παρέας, αλλά όχι ο αφελώς αισιόδοξος».

Κάλεσε την κυβέρνηση να εργαστεί σκληρά για να καταλήξουμε σε συζητήσεις σε τεχνικό επίπεδο και τους θεσμούς να καταλήξουν λέγοντας: «και αυτό περιλαμβάνει και το ΔΝΤ».

«Κάλεσα τα μέλη της κυβέρνησης να κάνουν άλλη μία προσπάθεια να φθάσουμε σε συμφωνία σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων. Αλλά να είμαι σαφής, πρέπει να κάνει προσπάθειες για να υπάρξει ανάταξη στις ανισορροπίες που υπήρχαν. Προσπάθειες ναι, μεταρρυθμίσεις Ναι, λιτότητα όχι».

Για το χρέος, είπε: «εφόσον εκπληρώσει η Ελλάδα τις δεσμεύσεις της, πρέπει και οι εταίροι να τηρήσουν τις υποσχέσεις τους,συμπεριλαμβανομένου του χρέους πριν το τέλος του 2016. Έχουμε ένα μνημόνιο, πρέπει να εφαρμοστεί, τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο»
Bookmark and Share