Bούτσης: τα ιδιωτικά κανάλια να μην είναι 4 ...να είναι 3! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

Bούτσης: τα ιδιωτικά κανάλια να μην είναι 4 ...να είναι 3!

  • Στον άτυπο διαγωνισμό για την πλέον ανόητη δήλωση κυβερνητικού στελέχους -σήμερα ειδικά- επικρατεί σκληρός ανταγωνισμός..

«Εγώ από εδώ λέω ότι πρέπει να είναι 3 γιατί τόσες ανέφεραν τα ντοκουμέντα που έδειχναν στο παρελθόν όσοι σήμερα προΐστανται στις ενώσεις καναλιών», είπε κυνικά ο ...πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης στην συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για τις τροπολογίες του Νίκου Παππά για το ΕΣΡ.
«Πιστεύω ότι θα βρούμε τον δρόμο για ΕΣΡ, για ένα προικοδοτημένο ΕΣΡ υπέρ του δημοσίου συμφέροντος και κατά την οικονομική και κατά τη θεσμική και ηθική διάσταση», τόνισε αναφερόμενος στη νέα επικείμενη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής

«Να μιλήσουμε ανοιχτά, μας ακούνε. Θα μπορούσε αυτή η κυβέρνηση να έχει συμβιβαστεί όπως συμβιβάστηκαν, εκόντες άκοντες, υπουργοί, Πρωθυπουργοί, πολιτικές δυνάμεις, επί τόσα χρόνια», σημείωσε ο κ. Βούτσης.

«Εγώ θεωρώ ότι είναι σημαντικό βήμα για όλο το πολιτικό σύστημα, το ότι από στελέχη όλων των πολιτικών δυνάμεων, δηλώθηκε ευθαρσώς, προς όλους και προς τα συμφέροντα και προς τις άλλες εξουσίες, ότι χρειαζόταν διαγωνιστική διαδικασία εδώ και πολλά χρόνια, δεν έγινε και δεν έπρεπε αυτό να μην έχει γίνει. Αυτό είναι όπλο και πρέπει να είμαστε υπερήφανοι για ένα θέμα που θα επιλυθεί στην κατεύθυνση, όλοι όσοι εκπέμπουν, να πληρώνουν και να είναι ελεγχόμενοι, από κάθε άποψη, θεσμική και λειτουργική, για τα εργασιακά, τις οικονομικές υποχρεώσεις τους κλπ», επεσήμανε ο πρόεδρος της Βουλής.

Τόνισε επίσης ότι «είναι συνταγματικό πολιτικό ατόπημα το ότι από ορισμένες δυνάμεις, επί 12 μήνες και ενώ δεν υπήρχαν ουσιαστικές διαφωνίες, δεν προσέτρεξαν για τη συγκρότηση του ΕΣΡ».

«Είναι υπόλογες οι δυνάμεις που δεν προσέτρεξαν στη συγκρότηση του ΕΣΡ», επέμεινε ο κ. Βούτσης, ενώ σε σχέση με την κατάργηση ή αναστολή του 2Α του Ν. 4339/2015 είπε ότι «έχει διαμορφωθεί ένα ψευτοδίλημμα, γιατί στην ουσία το άρθρο είναι καταργημένο, αφού λέει ότι αφορά στην πρώτη εφαρμογή, που είχε την δικαστική τύχη που είχε και άρα δεν υπάρχει θέμα δεύτερης, τρίτης εφαρμογής».

«Παρεξηγήθηκε ο υπουργός ο Νίκος Παππάς επειδή σε συνεντεύξεις του είπε «η δική μου άποψη, εγώ επιμένω, είναι τέσσερις»», υποστήριξε ο κ. Βούτσης προσθέτοντας:

«Εγώ σας λέω ότι οι άδειες πρέπει να είναι τρεις. Διότι τόσο έλεγαν όλα τα ντοκουμέντα και είναι εισηγήσεις των κυρίων που σήμερα προΐστανται της Ένωσης Ιδιοκτητών, προφανώς χωράει το ψηφιακό εύρος περισσότερα, αλλά τα κόμματα έχουμε άποψη. Δεν μπορούν στην Ελλάδα να ζήσουν 10, 12, 16 κανάλια, με συνθήκες γαλέρας για τους εργαζόμενους και χωρίς καμία ποιότητα τα προγράμματα τους. Πρέπει να φύγει το πολιτικό σύστημα από την ομηρία στους καναλάρχες».
Bookmark and Share