Προκαταρκτική εξέταση για την πρώτη απόδραση από «βραχιολάκι» - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

Προκαταρκτική εξέταση για την πρώτη απόδραση από «βραχιολάκι»


  • Διερεύνηση τυχόν παραλείψεων της εταιρείας ή τυχόν ολιγωρίας ΕΛ.ΑΣ.



Προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί υπό ποιες συνθήκες παραβιάστηκε το μέτρο της ηλεκτρονικής επιτήρησης από την 43χρονη... επιτηρούμενη στην υπόθεση της Energa διέταξε ο διευθύνων την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών κ. Αντώνης Λιόγας. Ο κ. Λιόγας ζήτησε συγκεκριμένα να διερευνηθούν τυχόν παραλείψεις της εταιρείας - τεχνολογικού παρόχου ή τυχόν ολιγωρία των αστυνομικών αρχών κατά την προσπάθεια εντοπισμού της γυναίκας.

Η έρευνα για το πώς κόπηκε τελικά το «βραχιολάκι» ανατέθηκε στον εισαγγελέα Εφετών κ. Γρηγόρη Πεπόνη.

Διευκρινίσεις από το υπουργείο


Από το υπουργείο εκδόθηκε ανακοίνωση διευκρινίζοντας το συμβάν της απόδρασης:

«Η παραβίαση από επιτηρούμενη των όρων του κατ' οίκον περιορισμού με ηλεκτρονική επιτήρηση ("βραχιολάκι") διαπιστώθηκε το Σάββατο, 19.11.2016, στην Αθήνα. Συγκεκριμένα, η επιτηρούμενη, υπόδικη για οικονομικά εγκλήματα, απομακρύνθηκε από το σπίτι της και στη συνέχεια έσπασε και πέταξε τη φορητή συσκευή ηλεκτρονικής επιτήρησης. Ενημερώθηκαν οι αστυνομικές αρχές και η αναζήτησή της συνεχίζεται. Το περιστατικό εξετάζεται λεπτομερώς προκειμένου να διαπιστωθούν τυχόν αστοχίες και να γίνουν οι κατάλληλες βελτιώσεις.

Η ηλεκτρονική επιτήρηση, σε κατ' οίκον περιορισμό ή εκπαιδευτική άδεια, έχει συνολικά εφαρμοστεί σε έντεκα (11) άτομα, χωρίς καμιά παραβίαση των όρων της μέχρι προχθές. Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο μέτρο στηρίζεται στη διαρκή παρακολούθηση αλλά και την εμπιστοσύνη των επιτηρουμένων. Τα εναλλακτικά μέτρα της κράτησης, που υιοθετούνται διεθνώς ως προτεραιότητα της αντεγκληματικής πολιτικής, θα συνεχίσουν να εφαρμόζονται απαρεγκλίτως».
Bookmark and Share