Η απίστευτη προσπάθεια της κυβέρνησης να μεταβληθεί η Εθνική Τράπεζα σε ...Κουμουνδούρου. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

Η απίστευτη προσπάθεια της κυβέρνησης να μεταβληθεί η Εθνική Τράπεζα σε ...Κουμουνδούρου.

  • Οι τράπεζες όμως δεν είναι κεντρικές επιτροπές κομμάτων...

Εξ όσων γνωρίζουμε ένας πολιτικός αντλεί δύναμη από τους ψηφοφόρους του. Ένας διευθύνων σύμβουλος τράπεζας αντίστοιχα, αντλεί την δύναμη μόνο από τους μετόχους του και κατ΄ επέκταση από τους πελάτες του. Η χθεσινή, όμως, πρωτοφανής κίνηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Δραγασάκη θα... γραφεί στα τραπεζικά χρονικά, διότι οι τράπεζες δεν είναι κεντρικές επιτροπές αριστερών κομμάτων όπου οι διαφωνούντες διαγράφονται.

Ένας πολιτικός που ευθύνεται 100% για τη σημερινή εικόνα των ελληνικών τραπεζών κάλεσε στο γραφείο τον διευθύνοντα σύμβουλο της Εθνικής κ. Λ. Φραγκιαδιάκη προκειμένου να τον ψέξει για το ρήγμα με το ΤΧΣ. Μάλιστα βγάζει ανακοίνωση την οποία ο συντάκτης του Αθηναϊκού πρακτορείου την διανθίζει με τα όσα του μεταδίδει ο αντιπρόεδρος! «Ότι αν ιδιώτης στην θέση του ΤΧΣ σήμερα δεν θα είσαστε στην θέση σας», φέρεται να είπε ο Δραγασάκης στο Ceo της Εθνικής . Ο κ. Δραγασάκης ξεχνά ότι οι τράπεζες απολογούνται σε μετόχους.

Ας πάμε τώρα στο ΤΧΣ. Ο κριθείς ως «ελλιπής» για την θέση του CEO της Εθνικής Τράπεζας κ. Χ. Στράτος εγκαλεί την Εθνική διότι ψήφισε τον κ. Π. Θωμόπουλο. Και ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΕ πρέπει να ακούσει τον άνθρωπο που κρίθηκε ως «ελλιπής»; Όχι βεβαίως. Η απάντηση της Εθνικής Τράπεζας είναι η σύγκληση του διοικητικού συμβουλίου. Όσο για τον εξάδελφο της κας Δανάης Στράτου ο οποίος συνηθίζει να συναντά ξένους μετόχους τραπεζών (Blades), ας διευκολύνει την κατάσταση διότι ήδη έπρεπε να έχει παραιτηθεί.

Επί της ουσίας: Οι ξένοι επενδυτές ενδιαφέρονται για τα κόκκινα δάνεια και όχι αν μετέτρεψε σε Κουμουνδούρου την Εθνική Tράπεζα ο αρμόδιος υπουργός.
Bookmark and Share