Καρανίκας ...ο ακλόνητος. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

Καρανίκας ...ο ακλόνητος.



  • Aνασχηματισμός και αλλαγές στο Μαξίμου, αλλά ο περίφημος Καρανίκας ακλόνητος στη θέση του..


«Καραμπόλες» και αλλαγές στη σύνθεση του επικοινωνιακού επιτελείου του πρωθυπουργικού γραφείου έφερε ο..ανασχηματισμός.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον «Βηματοδότη», η «Γιαννούλα» θα κάνει εφεξής «κουμάντο» στο Μαξίμου μετά την αναβάθμιση σε κυβερνητικό εκπρόσωπο του Δ. Τζανακόπουλου.

Σύμφωνα με την παραπολιτική στήλη του «Βήματος», τη θέση του κ. Τζανακόπουλου, πήρε η πιο στενής του συνεργάτης, η Ιωάννα Πεπέ, η οποία θα είναι η νέα διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του κ. Τσίπρα. Η κυρία Πεπέ, (που όλοι στο Μαξίμου την φωνάζουν Γιαννούλα), ήταν μέχρι πρότινος ειδική σύμβουλος στο νομικό γραφείο του πρωθυπουργού και χρημάτισε και ειδική γραμματέας στο γραφείο της Βασιλικής Θάνου όταν η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου ήταν υπηρεσιακός πρωθυπουργός.

Ο Θ. Μιχόπουλος έως τώρα υπεύθυνος του πολιτικού σχεδιασμού αναλαμβάνει το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού, ενώ ο Αγγελος Τσέκερης έως τώρα υπεύθυνος του γραφείου του τύπου αναλαμβάνει τον πολιτικό σχεδιασμό. Και μια και ο λόγος για σχεδιασμούς (πολιτικούς, στρατηγικούς κτλ) ρώτησα έναν από τους πλέον στενούς συνεργάτες του κ. Τσίπρα να μου εξηγήσει τη διαφορά. Δυστυχώς δεν μπόρεσε. Με την ευκαιρία ρώτησα ποίος είναι ο ρόλος του Νίκου Καρανίκα, ο οποίος εμφανίζεται ως σύμβουλος του πρωθυπουργού σε θέματα στρατηγικού σχεδιασμού.

Και εδώ η απάντηση ήταν ασαφής: «Δεν γνωρίζω τι ακριβώς κάνει, αλλά δεν νομίζω ότι έχει καμιά ιδιαίτερη σημασία αυτός ο τίτλος που του έδωσαν». Ξαναρώτησα: «Μήπως τον αντικατέστησε ο κ. Τσέκερης στον πολιτικό σχεδιασμό;». Απάντησε: «Οχι βεβαίως, έδωσαν στον Καρανίκα απλώς ένα τίτλο αλλά τι ακριβώς συμβουλεύει τον πρωθυπουργό δεν μπορώ να σας βοηθήσω». Το βέβαιον είναι ότι ο κ. Καρανίκας ακόμα διατηρεί τη γραφείο του στον προστατευόμενο από τους αστυνομικούς χώρο του ισογείου της Βουλής. Ποιός μπορεί να τον αντικαταστήσει;
πηγή Το Βήμα
Bookmark and Share