Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στη γαλλική πρεσβεία από την «Οργάνωση Επαναστατικής Αυτοάμυνας» - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στη γαλλική πρεσβεία από την «Οργάνωση Επαναστατικής Αυτοάμυνας»


  • Η «Οργάνωση Επαναστατικής Αυτοάμυνας» ανέλαβε με ανάρτησή της σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου την ευθύνη για την επίθεση με χειροβομβίδα που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης στη γαλλική πρεσβεία, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά ένας αστυνομικός.

Όπως σημειώνεται στη... μακροσκελή ανάρτηση, η ίδια οργάνωση βρίσκεται πίσω από την επίθεση της 31ης Αυγούστου με καλάσνικοφ στη μεξικανική πρεσβεία, αλλά και πίσω από την επίθεση στις 25 Μαΐου 2014 κατά των γραφείων του ΠΑΣΟΚ.
Σε ό,τι αφορά την επίθεση στη γαλλική πρεσβεία, η οργάνωση αναφέρει ότι επέλεξε να δράσει νωρίς το πρωί γιατί είναι ελάχιστη η κίνηση και προκειμένου να μην κινδυνέψουν πολίτες.
Τονίζει ότι στόχος της είναι η «επίθεση στην κρατική ολιγαρχία, στη δικτατορία του κεφαλαίου και στους ένοπλους φρουρούς τους», ενώ καταλογίζει στο γαλλικό κράτος ότι «βρίσκεται στη πρώτη γραμμή του ληστρικού καπιταλιστικού πολέμου ενάντια στο πλανήτη».
Bookmark and Share