Παίρνει το αεροπλάνο ...και φεύγει για Κούβα. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Παίρνει το αεροπλάνο ...και φεύγει για Κούβα.


  • Τι επιχειρεί ο Τσίπρας με το έκτακτο ταξίδι του στην Κούβα για τον Φιντέλ Κάστρο;


Εν μέσω εντατικών διαπραγματεύσεων με την τρόικα, ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε να μεταβεί εκτάκτως στην Κούβα με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος-παρά το μεγάλο κόστος του ταξιδιού- για να παραστεί σε εκδήλωση για τον Φιντέλ Κάστρο, παίρνοντας μαζί του και προσωπικό της ΕΡΤ που θα καλύψει το... μεγάλο γεγονός της επίσκεψης.
Ο λόγος φυσικά είναι καθαρά επικοινωνιακός, καθώς ούτε καν στην κηδεία δεν θα...παραστεί που γίνεται 4 Δεκεμβρίου. Οι εικόνες όμως του Αλέξη δίπλα στο Κουβανικό πλήθος θα θυμίσουν οτι είναι ένας "Αριστερός ηγέτης".

Είναι άλλωστε το μόνο που μπορεί να το θυμίσει, καθώς η πολιτική στο εσωτερικό της χώρας και η άποψη του κόσμου μακράν απέχει από αυτό.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα αναχωρήσει το βράδυ και θα παραβρεθεί στη δημόσια λαϊκή συγκέντρωση προς τιμή του Φιντέλ Κάστρο, στην Plaza de la Revolucion Η επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα στην Ελλάδα έχει προγραμματιστεί για τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Η Κούβα έχει κηρύξει 9ήμερο πένθος για την απώλεια του Φιντέλ Κάστρο, κατά τη διάρκεια των οποίων θα γίνουν διάφορες εκδηλώσεις, με τη συμμετοχή και του λαού.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές το σημερινό πρόγραμμα του πρωθυπουργού θα τηρηθεί κανονικά και θα επιστρέψει στην Ελλάδα τα ξημερώματα της Πέμπτης.


Bookmark and Share