Επέλαση χιονιά από αύριο: Μεγάλη πτώση θερμοκρασίας και βροχές και χιόνια. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Επέλαση χιονιά από αύριο: Μεγάλη πτώση θερμοκρασίας και βροχές και χιόνια.

Πιθανή θεωρείται η χιονόπτωση ακόμη και μέσα στη Θεσσαλονίκη!
  • Σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ αύριο και μεθαύριο αναμένεται «εισβολή» χιονιά και πτώση θερμοκρασίας έως και 10 βαθμούς Κελσίου.
  • Ανέμοι 9 μποφόρ στο Αιγαίο
  • Ποιές περιοχές θα πληγούν περισσότερο.

Νέο κύμα κακοκαιρίας με κύρια χαρακτηριστικά τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και τις... έντονες βροχές αναμένεται να πλήξει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας από αύριο, κι ενώ αρκετές περιοχές δεν έχουν συνέλθει από την πρώτη εισβολή του χιονιά που ξεκίνησε το Σαββατοκύριακο αφήνοντας πίσω της έναν νεκρό στη Ζάκυνθο αλλά και πολλά προβλήματα.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ, η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και σήμερα Δευτέρα, ενώ αύριο και μεθαύριο αναμένεται «εισβολή» χιονιά και πτώση θερμοκρασίας έως και 10 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικότερα, έως και τις βραδινές ώρες σήμερα θα εκδηλωθούν διαδοχικά κύματα ισχυρών βροχών και καταιγίδων στις περισσότερες περιοχές της χώρας.
Τα εντονότερα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στο Νότιο Ιόνιο, στην Πελοπόννησο, στη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και στο Αιγαίο.

Ακόμη αναμένονται χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά και από το βράδυ σε νοτιότερα ορεινά τμήματα, καθώς και σε περιοχές της Β. Ελλάδας με πολύ χαμηλό υψόμετρο.

Η θερμοκρασία, η οποία βρίσκεται ήδη σε βαθμιαία πτώση στα κεντρικά και βόρεια, από τη νύχτα αναμένεται να πέσει έως και 10 βαθμούς Κελσίου σε κάποιες περιοχές ενώ αύριο και μεθαύριο θα συνεχιστούν οι βροχές και οι καταιγίδες που σταδιακά θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και στο Αιγαίο (με έμφαση στην Κρήτη), καθώς και οι χιονοπτώσεις.

Την Τρίτη χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν σε όλα τα ορεινά, σε περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο, καθώς και σε πεδινές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

Την Τετάρτη παροδικές χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά της Στερεάς, της Πελοποννήσου και της Κρήτης, αλλά και σε περιοχές της Στερεάς, της Εύβοιας και της Ανατολικής Θεσσαλίας με χαμηλό υψόμετρο.

Παράλληλα, οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν με εντάσεις 8 έως 9 μποφόρ και πιθανόν πρόσκαιρα τοπικά τα 10 μποφόρ.

*Για αναλυτικές κατά τόπους προγνώσεις ενημερωθεί8τε από τον διαδραστικό χάρτη καιρικών προγνώσεων του Greece Salonika που παρέχεται σε συνεργασία με το εξιδεικευμένο Weather.gr
Bookmark and Share