Έντονη διαφωνία Βενιζέλου με τη στάση του ΠΑΣΟΚ - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

Έντονη διαφωνία Βενιζέλου με τη στάση του ΠΑΣΟΚ

 ...και «αιχμές» για τον τρόπο λήψης αποφάσεων.

Τη δυσαρέσκειά του όσον αφορά στη στάση που κράτησε η Δημοκρατική Συμπαράταξη στη ψηφοφορία της Βουλής επί των τροπολογιών του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά, που αφορούν τη... συγκρότηση του ΕΣΡ εξέφρασε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, που άφησε αιχμές για τη διαδικασία στρατηγικής της Συμπαράταξης.
Σημειώνεται, πως η Δημοκρατική Συμπαράταξη υπερψήφισε την τροπολογία για την αναστολή του άρθρου 2Α.

Ο κ. Βενιζέλος εμφανίστηκε σήμερα το πρωί στην εκπομπή του ΣΚΑΪ και των κ.κ. Λυριτζή και Οικονόμου και εξέφρασε τη διαφωνία του λέγοντας πως «είναι άδικο για τον κόπο που κάνουμε και μετά να δημιουργείται μια θολή εντύπωση. Πολιτικά πρέπει να εκπέμπουμε ένα καθαρό μήνυμα. Δεν είναι απαραίτητο ένας επιστήμονας και πολιτικός να συμφωνεί με το κόμμα του».

Αφού τόνισε πως αν ήταν παρών και γινόταν ονομαστική ψηφοφορία ο ίδιος θα ψήφιζε «όχι» στη ψηφοφορία, άφησε αιχμές για τον τρόπο λήψης αποφάσεων, λέγοντας πως «ζήτησα και ζητώ συνεδρίαση κοινοβουλευτικής ομάδας, πρέπει να υπάρχει συλλογικότητα στην Κ.Ο. κάτι που προσωπικά τήρησα ως κόρη οφθαλμού ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Βεβαίως διεκδικώ να πείθω το κόμμα μου, αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να υπάρχουν εσωτερικές διαδικασίες για να μπορέσω να πείσω για τις θέσεις, που θεωρώ πως είναι σωστές».


Πάντως τόνισε ότι «αυτές οι διαφωνίες είναι δευτερεύουσας σημασίας». Ωστόσο διεμήνυσε με έμφαση πως «εάν κάποιοι στο ΠΑΣΟΚ σκέφτονται συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ ή προκειμένου να διαφοροποιηθούν από τη ΝΔ και να μην ταυτιστούν μαζί της ψηφίζουν προτάσεις των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τότε πλανώνται οιχτρά».

«Έχω εισπράξει κόστος, δεν προέρχομαι από τον κομματικό σωλήνα, δεν έχω κανένα λόγο να υπερασπίζομαι τι έκανε το ΠΑΣΟΚ το ’80, αλλά το κάνω», ανέφερε άλλη στιγμή ο κ. Βενιζέλος. Μάλιστα, είπε πως «έβαλα πλάτη σε κρίσιμες στιγμές, δεν έχω μερίδιο ευθύνης, ανάλογο με άλλων που χάραζαν την οικονομική πολιτική».

Κατά τα άλλα ο κ. Βενιζέλος εξαπέλυσε σφοδρή και ολομέτωπη επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση, αναφέροντας εκτός των άλλων πως «η κυβέρνηση προκαλεί το χάος», ενώ για το νόμο Παππά, σχολίασε ότι «το αποτέλεσμα το παράγει η δικαιοσύνη. Φτάσαμε στη χυδαιότητα να λέει η κυβέρνηση «πήραμε 85 εκ, θα σκεφτόμαστε το Σύνταγμα;».
Bookmark and Share