Έξι συλλήψεις για τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

Έξι συλλήψεις για τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας

  • Έξι άτομα συνελήφθησαν το βράδυ της Τρίτης, στο περιθώριο των επεισοδίων που σημειώθηκαν στα Εξάρχεια, γύρω από το Πολυτεχνείο, αλλά και κατά τη συγκέντρωση που προηγήθηκε με τη συμμετοχή συλλογικοτήτων και αντιεξουσιαστών, εναντίον της επίσκεψης του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα.

Οι αρχές συνέλαβαν αργά το... απόγευμα τρία άτομα στη συμβολή των οδών Σταδίου και Αμερικής, όταν ομάδα ατόμων επιχείρησε να σπάσει το μπλόκο των αστυνομικών δυνάμεων, ρίχνοντας και δύο βόμβες μολότοφ. Οι δυνάμεις της αστυνομίας από την πλευρά τους έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών προκειμένου να απωθήσουν τους διαδηλωτές, οι οποίοι είχαν ξεκινήσει από το Πολυτεχνείο με προορισμό αμερικάνικη πρεσβεία, αψηφώντας την απαγόρευση συναθροίσεων στο μεγαλύτερο μέρος του κέντρου της Αθήνας.
Σε χώρο κοντά στην Παλαιά Βουλή, βρέθηκαν αργότερα πολλές βόμβες μολότοφ που άφησαν εκεί άγνωστα άτομα.
Τα επεισόδια μεταφέρθηκαν το βράδυ στην ευρύτερη περιοχή του Πολυτεχνείου, όπου περίπου 150 αντιεξουσιαστές εκτόξευσαν δεκάδες βόμβες μολότοφ, πέτρες και διάφορα άλλα αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, κυρίως από τις οδούς Σολωμού, Στουρνάρη και Τοσίτσα, αλλά και μέσα από το Πολυτεχνείο. Παράλληλα, έστησαν οδοφράγματα στις οδούς Στουρνάρη και Τοσίτσα. Οι αστυνομικές δυνάμεις από την πλευρά τους, έκαναν χρήση χημικών, προσπαθώντας να απωθήσουν τους αντιεξουσιαστές.
Άγνωστα άτομα έριξαν επίσης δύο βόμβες μολότοφ στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων. Από την επίθεση, δεν σημειώθηκε κάποιος τραυματισμός.
Η Πατησίων και οι δρόμοι στην ευρύτερη περιοχή του Πολυτεχνείου, οι οποίοι είχαν κλείσει λόγω των επεισοδίων για αρκετές ώρες, δόθηκαν αργά το βράδυ στην κυκλοφορία.
Bookmark and Share