Με κομμένη την ανάσα ο πλανήτης σήμερα για τη «μητέρα των μαχών».. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

Με κομμένη την ανάσα ο πλανήτης σήμερα για τη «μητέρα των μαχών»..

  • Λίγες ώρες έχουν απομείνει μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες στις Ηνωμένες Πολιτείες. 
  • Χίλαρι Κλίντον και Ντόναλντ Τραμπ «ψάχνουν» μέχρι και την τελευταία ψήφο, καθώς ακόμη και αυτή ενδέχεται να είναι καθοριστική για το τελικό αποτέλεσμα.


 Όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως η εκλογική αναμέτρηση θα εξελιχθεί σε θρίλερ. Μπορεί να..  δίνουν ένα μικρό προβάδισμα στην υποψήφια των Δημοκρατικών, ωστόσο η διαφορά κινείται στα όρια του στατιστικού λάθους.

Την ίδια στιγμή, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο βαθμός που θα επηρεάσει τους Αμερικανούς ψηφοφόρους η απόφαση του FBI να κάνει γνωστό -μία ανάσα πριν από τις εκλογές- ότι δεν πρόκειται να ασκήσει δίωξη κατά της Κλίντον για τη διαχείριση του προσωπικού της ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Ο διευθυντής του FBI Τζέιμς Κόμεϊ δήλωσε στο Κογκρέσο ότι η πρόσφατη έρευνα για τα νέα emails δεν μεταβάλλει τα συμπεράσματα της υπηρεσίας του από τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα οποία δεν πρέπει να ασκηθεί δίωξη στην πρώην επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.

FBI: Δεν ασκείται δίωξη κατά της Κλίντον για τα email

Τις προηγούμενες ημέρες, ο διευθυντής του FBI δέχθηκε ομαδικά «πυρά» από την πλευρά των Δημοκρατικών. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, δεν είναι λίγοι αυτοί που χαρακτήρισαν«ύποπτη» την χρονική στιγμή που επέλεξε το FBI ώστε να προχωρήσει σε νέα έρευνα για τα emails της Χίλαρι Κλίντον, δέκα ημέρες πριν από τις εκλογές.

Μάλιστα, αναλυτές ανέφεραν ότι το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών γνώριζε για την ύπαρξη των συγκεκριμένων ηλεκτρονικών μηνυμάτων από τις αρχές Οκτώβρη, ωστόσο χρειάστηκε να περάσουν τρεις εβδομάδες προκειμένου ο Τζέιμς Κόμεϊ να στείλει στο Κογκρέσο την επιστολή με την οποία γνωστοποιούσε ότι αρχίζει νέα έρευνα σε βάρος της υποψηφίου των Δημοκρατικών.

Τα τελευταία 24ωρα πριν από τη «μητέρα των μαχών», η Χίλαρι Κλίντον έριξε στη μάχη τα μεγαλύτερα όπλα της. Στη Φιλαδέλφεια, η τραγουδίστρια της ποπ Κέιτι Πέρι τραγούδησε σε μια συγκέντρωση της υποψηφίου των Δημοκρατικών, όπως είχε κάνει και η Τζένιφερ Λόπεζ την Παρασκευή το βράδυ στο Μαϊάμι, αλλά και ο Τζέι Ζι, η Μπιγιόνσε και Λεμπρόν Τζέιμς στο Κλίβελαντ.


Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις


Η Χίλαρι Κλίντον εμφανίζεται να έχει προβάδισμα πέντε μονάδων έναντι του αντιπάλου της Ντόναλντ Τραμπ, με 48% έναντι 43%, στην τελευταία δημοσκόπηση της Washington Post και του τηλεοπτικού δικτύου ABC, η οποία δημοσιεύθηκε την Κυριακή το πρωί. Στην προηγούμενη δημοσκόπηση της Post και του ABC, που είχε δημοσιευθεί την Παρασκευή, η Κλίντον προηγούνταν του Τραμπ με 47% έναντι 44%.

Σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις, η Κλίντον εξακολουθεί να διατηρεί το προβάδισμα σε πολιτείες που ενδέχεται να αποδειχθούν καθοριστικές για το αποτέλεσμα της Τρίτης. Για τον Τραμπ, η Φλόριντα και η Βόρεια Καρολίνα είναι πολιτείες άμεσου εκλογικού ενδιαφέροντος, καθώς ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος προσπαθεί να εξασφαλίσει τον απαραίτητο αριθμό των 270 εκλεκτόρων για την εκλογή του.
Bookmark and Share