Τρεις σεισμοί μέσα σε μία ώρα. Οι προειδοποιήσεις Τσελέντη. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

Τρεις σεισμοί μέσα σε μία ώρα. Οι προειδοποιήσεις Τσελέντη.


  • Τρεις σεισμοί μέσα σε διάστημα μόλις μίας ώρας καταγράφηκαν από τους σεισμογράφους του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών στην ελληνική επικράτεια.


Συγκεκριμένα,σήμερα το απόγευμα από τις 17:13 έως τις 18:09, σημειώθηκαν τρεις δονήσεις μεγέθους από... 3,4 έως και 3,7 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ, στην Αλόννησο, τη Σπάρτη και την Κάσο.

Πιο αναλυτικά, στις 17:13 καταγράφηκε σεισμική δόνηση μεγέθους 3,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην περιοχή των Σποράδων, με επίκεντρο 11 χιλιόμετρα από την Αλόννησο και εστιακό βάθος κάτω από 10 χιλιόμετρα.

Στις 18:08 σημειώθηκε σεισμική δόνηση μεγέθους 3,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με επίκεντρο 23 χιλιόμετρα από τη Σπάρτη.

Στις 18:09, καταγράφηκε σεισμός 3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με επίκεντρο 49 χιλιόμετρα από το νησί Κάσο.

Τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου, ο καθηγητής σεισμολογίας και διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, Ακης Τσελέντης προειδοίησε ότι μέσα στο επόμενο εξάμηνο μπορεί να έχουμε μεγάλο σεισμό στην Ελλάδα, διευκρινίζοντας ότι ήδη υπάρχουν προειδοποιήσεις για δύο συγκεκριμένες περιοχές της χώρας.

«Η Ελλάδα είναι μια χώρα σεισμογενής. Μπορεί μέσα σε έξι μήνες ή ένα χρόνο να γίνει μια μεγάλη σεισμική δόνηση στη χώρα μας. Πρέπει πάντα να είμαστε έτοιμοι», τόνισε ο κ. Τσελέντης.

Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 επιβεβαίωσε πως υπάρχουν μελέτες πως θα γίνει μεγάλος σεισμός στην Ελλάδα καθώς και ότι η Πολιτεία έχει ήδη ενημέρωση για χτύπημα του Εγκέλαδου σε δύο συγκεκριμένες περιοχές της χώρας.

«Υπάρχουν δύο περιοχές οι οποίες είναι εν δυνάμει εστίες σεισμικών δονήσεων και δυστυχώς δεν έχουμε αντισεισμική παιδεία», παρατήρησε ο κ. Τσελέντης και όπως επεσήμανε, στη χώρα μας δεν έχει υπάρξει για καιρό μεγάλος σεισμός, με αποτέλεσμα τα ρήγματα να «μαζεύουν ενέργεια». Σε κάθε περίπτωση όμως, διευκρίνισε, πριν συμβεί, υπάρχουν ενδείξεις ότι επίκειται μία ισχυρή σεισμική δόνηση.

Ερωτηθείς τέλος, αν το πρόσφατο καταστροφικό χτύπημα του Εγκέλαδου στην Ιταλία έχει να κάνει κάτι με τη σεισμική δραστηριότητα στη χώρα μας, ο κ. Τσελέντης επανέλαβε πως δεν έχει καμία απολύτως σχέση.
Bookmark and Share