Συγκρούσεις ΜΑΤ - αντεξουσιαστών σε πολλές πόλεις της Ελλάδας - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Συγκρούσεις ΜΑΤ - αντεξουσιαστών σε πολλές πόλεις της Ελλάδας


  • Εκτός απ΄τα εκτεταμμένα επεισόδια που σημειώνονται στην Αθήνα,επεισόδια σημειώθηκαν αργά το βράδυ της Πέμπτης σε πολλές  πόλεις της Ελλάδας με αφορμή τον εορτασμό της 43ης επετείου του Πολυτεχνείου.
  • Σε συγκρούσεις ΜΑΤ και αντεξουσίαστων έπεσαν μολότοφ και χημικά σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Χανιά, Βόλο, Γιάννενα, Ηράκλειο και Λάρισα


Επεισόδια σημειώθηκαν στο πραύλιο της πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ (δείτε βίντεο παρακάτω), όταν... εισήλθαν ομάδες διαδηλωτών που συμμετείχαν στην πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Μόλις ολοκληρώθηκε η πορεία, ομάδα διαδηλωτών κινήθηκε από την οδό Εγνατία στους χώρους του ΑΠΘ, στο πραύλιο της Πολυτεχνικής Σχολής με αποτέλεσμα να επικρατήσει ένταση. Αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου - λάμψης, ενώ οι διαδηλωτές εκτόξευσαν εναντίον τους αντικείμενα και βόμβες μολότοφ εναντίον τους.

Επεισόδια σημειώθηκαν μπροστά από την Πολυτεχνική Σχολή στην οδό Εγνατία, με τους κουκουλοφόρους να ρίχνουν βόμβες μολότοφ, πυροτεχνήματα και βεγγαλικά εναντίον των αστυνομικών.

Παράλληλα, η Αστυνομία προχώρησε σε δύο προσαγωγές. Ομάδα ατόμων κινήθηκε προς το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, απ' όπου με ορμητήριο την Πολυτεχνική Σχολή έστησε οδοφράγματα, εκτοξεύοντας πυροτεχνημάτα, μολότοφ και βεγγαλικά προς τις αστυνομικές δυνάμεις. Οι αστυνομικοί απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου-λάμψης και χημικά. Αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο μπροστά στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο κάηκε.



Πάτρα: Προσαγωγές μετά τα επεισόδια στο τέλος της πορείας


Σε προσαγωγές έχει προχωρήσει η αστυνομία στην Πάτρα, μετά τα επεισόδια που προκλήθηκαν στο κέντρο της πόλης.

Ειδικότερα, ομάδα αντιεξουσιαστών που βρισκόταν στο τέλος της πορείας για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, η οποία είχε ξεκινήσει από το πρώην παράρτημα του Πανεπιστημίου, έβαλε φωτιές σε κάδους και προκάλεσε ζημιές σε υποκατάστημα τράπεζας. Από τις φωτιές στους κάδους προκλήθηκαν ζημιές σε ένα αυτοκίνητο και σε ένα μηχανάκι, ενώ άμεση ήταν η επέμβαση της Πυροσβεστικής ώστε να μην υπάρξει επέκταση και σε άλλα σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Διμοιρίες των ΜΑΤ που βρίσκονταν σε επιφυλακή, επενέβησαν και απώθησαν την ομάδα των αντιεξουσιαστών προς την περιοχή της πλατείας Εθνικής Αντίστασης, ενώ άλλοι αστυνομικοί έκαναν προσαγωγές.

Χανιά: Δύο συλλαλητήρια για να τιμηθεί η επέτειος του Πολυτεχνείου

Στην πλατεία της δημοτικής αγοράς της πόλης πραγματοποιήθηκε το συλλαλητήριο που οργάνωσαν συλλογικότητες, σωματεία, φορείς και φοιτητές. Οι συγκεντρωμένοι, κρατώντας πανό και φωνάζοντας τα συνθήματα της γενιάς του Πολυτεχνείου, πραγματοποίησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, η οποία ήταν ειρηνική και έγινε υπό την διακριτική παρουσία της ΕΛΑΣ.

Κατά τη διάρκεια της πορείας ομάδα νεαρών έγραψε με σπρέι συνθήματα σε εισόδους τραπεζών και σε τοίχους του δημαρχείου της πόλης.

Στην πλατεία των Νέων Καταστημάτων, πραγματοποιήθηκε το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ και άλλων οργανώσεων. Οι συγκεντρωμένοι, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, πραγματοποίησαν πορεία σε δρόμους της πόλης, η οποία κατέληξε και ολοκληρώθηκε στο ηρώο των πεσόντων.

Επεισόδια στο Βόλο - Κρότου λάμψης, μολότοφ και πετροπόλεμος

Επεισόδια υπήρξαν αργά το βράδυ στο κέντρο του Βόλου και πιο συγκεκριμένα πέριξ του μητροπολιτικού ναού Αγ. Νικολάου, λίγο μετά την λήξη της πορείας για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Μολότοφ, πετροπόλεμος, κρότου λάμψης και συγκρούσεις μεταξύ ΜΑΤ και αντιεξουσιαστών συνέθεταν το σκηνικό στο κέντρο της πόλης σύμφωνα με το e-volos.gr.

Ιωάννινα: Επεισόδια γύρω από το κτίριο της Περιφέρειας Ηπείρου και το δικαστικό μέγαρο από κουκουλοφόρους

Επεισόδια γύρω από το κτίριο της Περιφέρειας Ηπείρου στα Ιωάννινα σημειώθηκαν λίγο μετά τις 8 το βράδυ της Πέμπτης από κουκουλοφόρους που βρίσκονταν στο τέλος της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου, με τους άνδρες των ΜΑΤ να απαντούν κάνοντας χρήση χημικών.

Ένας αστυνομικός μεταφέρθηκε τραυματισμένος με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο της πόλης, ενώ τα επεισόδια επεκτάθηκαν έξω από το δικαστικό μέγαρο όπου οι κουκουλοφόροι έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων και άρχισαν να πετούν πέτρες και καδρόνια εναντίον των αστυνομικών .

Ηράκλειο : Ένταση και μικροεπεισόδια στην πορεία


Ένταση και μικροεπεισόδια σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της πορείας που έγινε για την επέτειο του Πολυτεχνείου στο Ηράκλειο.

Ομάδα νεαρών πέταξε μπογιές στο δικαστικό μέγαρο της πόλης ενώ έσπασαν και τζαμαρίες εισόδου καταστημάτων προκαλώντας φθορές στη Λεωφόρο Δικαιοσύνης και στην Αγίου Μηνά.

Πριν από την πορεία στους κεντρικούς δρόμους του Ηρακλείου είχε πραγματοποιηθεί συγκέντρωση από την ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο στην πλατεία Ελευθερίας με συμμετοχή και άλλων φορέων, ενώ είχε προηγηθεί η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου στα Λιοντάρια.

Λάρισα: Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις με τρεις συγκεντρώσεις

Με τρεις συγκεντρώσεις και πορείες, ολοκληρώθηκαν λίγο μετά τις 20:30 οι εκδηλώσεις στο κέντρο της Λάρισας, για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, με κατάθεση στεφάνων στη πλατεία Νομαρχίας.

Η πρώτη συγκέντρωση που διοργανώθηκε από τον δήμο Λαρισαίων με συμμετοχή ορχήστρας και μουσικής, ξεκίνησε λίγο μετά τις 17:30 στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Η δεύτερη συγκέντρωση διοργανώθηκε από το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, το ΠΑΜΕ, την ΕΕΔΥΕ και το ΜΑΣ, στη πλατεία Ταχυδρομείου.
Επίσης, στον ίδιο χώρο, αλλά σε διαφορετικό σημείο πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση των αριστερών πολιτικών οργανώσεων και κομμάτων, ΛΑΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Bookmark and Share