Σε νέα ταλαιοπωρία μπαίνει από την Πέμπτη η Θεσσαλονίκη λόγω ΟΑΣΘ.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

Σε νέα ταλαιοπωρία μπαίνει από την Πέμπτη η Θεσσαλονίκη λόγω ΟΑΣΘ..

  • Για μια ακόμη φορά το συνδικαλιστικό όργανο των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ σκοπεύει να αφήσει το πολεοδομικό συγκρότημα του 1,2 εκ.κατοίκων χωρίς κανένα Μέσο Μαζικής Μεταφοράς!
  • Τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων όμως -οι οποίοι διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους- κινδυνεύουν να ...πνιγούν στην αγανάκτηση και την οργή των Θεσσαλονικέων.

Την ταλαιπωρία εκατοντάδων χιλιάδων κατοίκων της πόλης σκοπεύον να χρησιμοποιήσουν και πάλι ως μοχλό πίεσης για επίτευξη των στόχων τους οι ...εργαζόμενοι συον ΟΑΣΘ, οι οποίοι προχωρούν σε επίσχεση εργασίας από την προσεχή Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου,διεκδικώντας δεδουλευμένα δύο μηνών, ύψους άνω των έξι εκατ. ευρώ, όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του συνδικάτου των εργαζομένων, Δημήτρης Τσερμενίδης, ο οποίος, τις επόμενες ημέρες, θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου θεσσαλονίκης.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα εκπρόσωποι του ΟΑΣΘ βρέθηκαν στην Αθήνα και είχαν συνομιλίες με στελέχη των υπουργείων Οικονομικών, Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων αλλά, όπως είπε ο κ. Τσερμενίδης, «τις τελικές αποφάσεις για την πορεία του ΟΑΣΘ και την τύχη των εργαζομένων τις παίρνει μόνο ο αρμόδιος υπουργός Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος όμως δεν δέχθηκε να τους δει».

Ο κ. Τσερμενίδης επανέλαβε ότι «ο δρόμος των κινητοποιήσεων είναι η έσχατη λύση» και σημείωσε ότι «κάποια στιγμή θα πρέπει επιτέλους να καθίσουμε στο τραπέζι να συζητήσουμε και να δώσουμε όλοι μαζί τις οριστικές λύσεις για το θέμα του ΟΑΣΘ».
Bookmark and Share