Το τέλος της πολύμηνης παρωδίας για το τηλεοπτικό τοπίο... - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

Το τέλος της πολύμηνης παρωδίας για το τηλεοπτικό τοπίο...

  • Τίτλοι τέλους έπεσαν χθες στο πολύμηνο "σίριαλ" του κυβερνητικού διαγωνισμού περί ρύθμισης των ΜΜΕ.
  • Στο νέο ΕΣΡ, επιστρέφουν πλέον όλες οι αρμοδιότητες.
  • Στις καλένδες, ο αριθμός "4".
  • Ο απολογισμός των κομμάτων.


Τίτλοι τέλους έπεσαν χθες στην πολύμηνη παρωδία - όπως εξελίχθηκε- του διαγωνισμού περί ρύθμισης του τηλεοπτικού τοπίου, καθώς... με τη συγκρότηση του ΕΣΡ, ύστερα από συνολικά έξι προσπάθειες, η ανεξάρτητη Αρχή, αναλαμβάνει πλέον όλες τις αρμοδιότητες περί των ΜΜΕ.
Απαιτήθηκαν διαβουλεύσεις επί διαβουλεύσεων μεταξύ των κομμάτων καθώς και αμοιβαίες υποχωρήσεις τόσο από την Κυβέρνηση όσο και την αντιπολίτευση, με την πρώτη κυριώτατα, να "παραχωρεί" μέχρι και τον πρόεδρο του ΕΣΡ στη Νέα Δημοκρατία (Αθ. Κουτρομάνο), προκειμένου να εξασφαλίσει τη συναίνεσή της.
Πέραν τούτου, η κυβέρνηση, δια του Νίκου Βούτση, ο οποίος ανέλαβε τις προηγούμενες ημέρες όλο το βάρος της συνεννόησης με τη μείζονα και ελάσσονα αντιπολίτευση, δεσμεύτηκε πως ο αριθμός των καναλιών θα είναι μεγαλύτερος του "4" που προέβλεπε ο νόμος Παππά.
Και αν η κυβέρνηση αναγκάστηκε - μετά την απόφαση του ΣτΕ η οποία στάθηκε θρυαλλίδα των εξελίξεων- να επιστρέψει τις αρμοδιότητες για τον διαγωνισμό στο ΕΣΡ , να "σκίσει" την περιβόητη έκθεση του Ινστιτούτου της Φλωρεντίας και να υποχωρήσει στο θέμα του προέδρου του ΕΣΡ, αφήνοντας την αξιωματική αντιπολίτευση να "περάσει" τον δικό της, αυτό καθόλου δεν αναιρεί ότι βήματα υποχώρησης έκανε και η Νέα Δημοκρατία, η οποία επέμενε σταθερά για κατάργηση του νόμου Παππά, ο οποίος πάντως ακόμη, δεν ξηλώθηκε.
Αμφότερες κυβέρνηση και αντιπολίτευση έχουν ριχτεί στη μάχη των "εντυπώσεων" για το ποια κατήγαγε μεγαλύτερη "νίκη" εις βάρος της άλλης και υπέρ των δικών της αιτημάτων, παρότι "γκρίνιες" υπάρχουν στο εσωτερικό τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και της Ν.Δ για τη χθεσινή συναινετική λύση.
"Υποχώρηση κυβέρνησης" σε όλα τα μέτωπα "βλέπουν" στην Πειραιώς, για "νίκη" στα σημεία , κυρίως σε ό,τι αφορά την "ομολογία" της αξ. αντιπολίτευσης ότι απαιτείται διενέργεια διαγωνισμού για το τηλεοπτικό τοπίο, εντοπίζουν στο Μαξίμου.
Το "Habemus ΕΣΡ!" , το οποίο ακούστηκε χθες το απόγευμα από το κοινοβούλιο πάντως, συνόδευσαν: "Πανηγυρικές" ανακοινώσεις από το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, οι οποίες μιλούσαν για "δικαίωση" των επιλογών τους στη Διάσκεψη των προέδρων, η δήλωση του Νίκου Παππά με την οποία χαιρέτισε τη συγκρότηση ΕΣΡ και μια επιθετική ανακοίνωση του κυβερνητικού Εκπροσώπου, Δημήτρη Τζανακόπουλου, ο οποίος αφού "καταχέριασε" την Ν.Δ, κατέληξε πως ήρθε η ώρα για το ΕΣΡ να διεξάγει και να ολοκληρώσει τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, εφαρμόζοντας το νόμο Παππά ( 4339/15).
Κάνοντας "ταμείο" η Ν.Δ από πλευράς της, εξέδωσε αναλυτική ανακοίνωση, τονίζοντας πως: "Με την αποφασιστική στάση της Νέας Δημοκρατίας απετράπη το επιχειρούμενο "μιντιακό” πραξικόπημα. Απετράπη το "μαύρο” στην ενημέρωση που αποπειράθηκε ο κ. Παππάς που θα έστελνε στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους και θα προκαλούσε ζημιά πολλών εκατομμυρίων ευρώ στο ελληνικό δημόσιο". Κατέληξε μάλιστα: "Είναι αυτονόητο ότι είναι θέμα στοιχειώδους ευθύνης από την πλευρά της Κυβέρνησης να τηρήσει τη δήλωση που έκανε ότι πρέπει να αυξηθεί ο αριθμός των αδειών".

Της κ.Ν.Ζορμπά



Bookmark and Share