Φίλης κατά Ιερώνυμου και Τσίπρα: «Συμβόλαιο πολικού θανάτου σε βάρος μου»! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

Φίλης κατά Ιερώνυμου και Τσίπρα: «Συμβόλαιο πολικού θανάτου σε βάρος μου»!

  • «Άστραψε και βρόντηξε» ο απερχόμενος υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, που σε μια έντονα φορτισμένη στιγμή παρέδωσε το υπουργείο Παιδείας στο νέο υπουργό Κώστα Γαβρόγλου, βάλλοντας κατά πάντων και κυρίως της Εκκλησίας.


Ο κ. Φίλης παρέδωσε με πολλές αιχμές εκφράζοντας την... δυσαρέσκειά του με αυτό τον τρόπο για την απομάκρυνσή του από το συγκεκριμένο υπουργείο, αλλά και από τον σχεδιασμό που είχε προγραμματίσει. Μεταξύ άλλων ο κ. Φίλης σημείωσε χαρακτηριστικά: «Αλίμονο στον υπουργό που αυταπατάται με την μονιμότητα μιας θέσης».

«Είμαστε μπροστά σας για να πούμε λίγα σταράτα λόγια. Δήλωσα ότι εμείς θα ξεκινήσουμε να κτίσουμε από τα κάτω προς τα πάνω. Ρίχνουμε το βάρος εκεί που χτυπά η καρδιά της εκπαίδευσης. Μέσα σε λίγους μήνες προχωρήσαμε στις πρώτες παρεμβάσεις αυτού που ονομάζουμε σχολείο ισότητας» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Φίλης.

«Επιτέλους πρέπει μετά από δεκαετίες το πολιτικό σύστημα να αναλάβει τις ευθύνες του και να καταργηθούν οι πανελλήνιες», τόνισε ο απερχόμενος υπουργός και πρόσθεσε: «Η αριστερά έχει όραμα και σχέδιο για την εκπαίδευση. Προτεραιότητα είναι η εκπαίδευση των προσφυγόπουλων, να υψώσουν το ανάστημά τους σε τείχη μισαλλοδοξίας και ρατσισμού».

«Το έργο του υπουργείου Παιδείας είναι πλούσιο. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Τάκη Κατσαρό, διευθυντή του γραφείου μου, αδελφό και φίλο», ανέφερε ο κ. Φίλης με εμφανή τη συγκίνηση στο πρόσωπό του.

«Ο πρωθυπουργός έχει την ευθύνη όπου υπάρχουν ανεπάρκειες ή καθυστερήσεις. Τέτοιου είδους προβλήματα δεν μου επισημάνθηκαν από τον πρωθυπουργό», είπε.

«Παρόλα αυτά αιφνιδίως το άριστα 20 ανατράπηκε σε μη προβιβάσιμο βαθμό. Ποιος κάνει λάθος; Ο γαλαντώμος καθηγητής ή ο άριστος μαθητής; Και βέβαια όσο αυτά δεν εξηγούνται, η πρόταση για αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή, ακόμη και αν είναι κοτζάμ υπουργείο», τόνισε, αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα και στην άρνησή του να πάρει άλλο υπουργείο.

Ο ίδιος έκανε λόγο για «χυδαίες επιθέσεις αλλά και για πολιτικό συμβόλαιο θανάτου του από τον Αρχιέπισκοπο». Μάλιστα αναφέρθηκε στον ΣΚΑΪ που μετέδωσε τη συνέντευξη. Τόνισε ότι «όσα είπε ο Ιερώνυμος σε εκείνα τη συνέντευξη ήταν ανατριχιαστικά αντιδημοκρατικά».

Τέλος, έκανε λόγο για «ιταμή αξίωση» της εκκλησίας για αποπομπή του.
Bookmark and Share