Δημοσκόπηση: Σαρωτική διαφορά της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

Δημοσκόπηση: Σαρωτική διαφορά της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

  • Ανοίγει περισσότερο η ψαλίδα ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ, φθάνοντας στη σαρωτική διαφορά των 15 μονάδων, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας που έγινε για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

Η ΝΔ εμφανίζει ανοδική δυναμική και φτάνει στο 30%, ενώ... στον αντίποδα ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει δυνάμεις και συγκεντρώνει 15%.

Εντυπωσιακή είναι και η διαφορά των δύο κομμάτων όσον αφορά στην παράσταση νίκης. Η ΝΔ προηγείται με διαφορά 51,5 ποσοστιαίων μονάδων: 64% έναντι 12,5% του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 30% έναντι 15% του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 7%, το ΚΚΕ με 5,5% η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 4,5%, η Ένωση Κεντρώων και η Πλεύση Ελευθερίας είναι στο όριο του 3%.

Από 2% καταγράφουν Το Ποτάμι και οι ΑΝΕΛ, 1,5% η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, 1% η Λαϊκή Ενότητα.

Το 6,5% δηλώνει ότι θα ψηφίσει άλλο κόμμα, ενώ 19% απαντά «Δεν ξέρω/ Δεν απαντώ».

Ως καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 37% έναντι 20,5% του Αλέξη Τσίπρα. Το 39% απαντά ότι «κανένας» δεν είναι κατάλληλος για πρωθυπουργός.

Ενδεικτικό του κλίματος απαισιοδοξίας είναι το γεγονός ότι 87% εκτιμά ότι τα πράγματα κινούνται προς τη λάθος κατεύθυνση, έναντι μόλις 7,5% που πιστεύει ότι κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση.

Εννέα στους δέκα πολίτες δηλώνουν δυσαρεστημένοι από τις κυβερνητικές επιδόσεις (89%), με τους δυσαρεστημένους εκλογείς του ΣΥΡΙΖΑ να φτάνουν πλέον τους οχτώ στους δέκα (79%
Bookmark and Share