Brexit: Παραλήρημα σε βρετανικές εφημερίδες για την απόφαση του δικαστηρίου. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016

Brexit: Παραλήρημα σε βρετανικές εφημερίδες για την απόφαση του δικαστηρίου.

Τύφλα να 'χει η "Αυγή"

  • Tο παραλήρημα δεν άργησε να έρθει από τρεις "pro-Brexit" εφημερίδες οι οποίες φτάνουν πολύ συχνά στο "κίτρινο",μετά την απόφαση δικαστηρίου η οποία αναφέρει πως η ενεργοποίηση του Άρθρου 50 μπορεί να γίνει μόνο από το κοινοβούλιο. Οι εφημερίδες χαρακτήρισαν τους δικαστές ως "εχθρούς του λαού", προφανώς ξεχνώντας τη διαφορά μεταξύ της οχλοκρατίας και της δημοκρατίας.

Κανείς δεν είπε πως το διαζύγιο Βρετανίας-ΕΕ θα ήταν εύκολο.Προτού η Theresa May αντιμετωπίσει τους... Ευρωπαίους ομολόγους της, έχει να αντιμετωπίσει πολλά εγχώρια εμπόδια. Η κυβέρνησή της τώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με απόφαση δικαστηρίου η οποία αναφέρει πως η ενεργοποίηση του Άρθρου 50 μπορεί να γίνει μόνο από το κοινοβούλιο. Πάντως το παραλήρημα δεν άργησε να έρθει από τρεις pro-Brexit εφημερίδες οι οποίες φτάνουν πολύ συχνά στο "κίτρινο", οι οποίοι χαρακτήρισαν τους δικαστές ως "εχθρούς του λαού", προφανώς ξεχνώντας τη διαφορά μεταξύ της οχλοκρατίας και της δημοκρατίας.

Η απόφαση, βέβαια, αναμένεται να μελετηθεί από το Ανώτατο Δικαστήριο το Δεκέμβριο, αλλά η διαμάχη γίνεται για το εάν οι βουλευτές αποφασίσουν τελικά για την ενεργοποίηση ή μή του Άρθρου.

Πολύ λίγοι πιστεύουν πως θα σταματήσουν το Brexit. Εάν γίνει κάτι τέτοιο, θα υπάρχει σαφής διαφωνία με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, και τα γκάλοπ δείχνουν πως οι πολίτες δεν έχουν αλλάξει και πολύ την επιλογή τους.

Παρόλα αυτά, πολιτικοί από όλα τα κόμματα, συμπεριλαμβανόμενου και του Συντηρητικού θα ζητήσουν από τη May να παρουσιάσει τη στρατηγική της. Η κυβέρνηση, μάλιστα, δέχεται και την πιθανότητα πως εάν ισχύσει η απόφαση, οι ψηφοφορίες στη Βουλή των Λόρδων και στη Βουλή των Κοινοτήτων θα χρειαστούν για την επικύρωση του Brexit, κάτι που μπορεί να οδηγήσει και σε πολιτικά ανταλλάγματα.
Bookmark and Share