Ένα bug δημιουργεί πόλεμο μεταξύ Google και Microsoft. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016

Ένα bug δημιουργεί πόλεμο μεταξύ Google και Microsoft.

  • Μέσω αυτού του bug ένας hacker θα μπορούσε να αποκτήσει πρόσβαση σε περιεχόμενο που δεν θα είχε πρόσβαση πρότινος, ενώ σύμφωνα με την Google, η ευπάθεια αυτή έχει ήδη αρχίσει να «αξιοποιείται» ευρέως. 

Σε «πόλεμο» μεταξύ τους φαίνεται πως βρίσκονται η Google και η..Microsoft, αφού η πρώτη δημοσιοποίησε μια ευπάθεια (bug) που είχε ανακαλυφθεί πρόσφατα στα Windows, μόλις 10 ημέρες αφότου ενημέρωσε την εταιρεία λογισμικού για αυτό.

Την ευπάθεια ανακάλυψε η Google στις 21 Οκτωβρίου. Μέσω αυτού του bug ένας hacker θα μπορούσε να αποκτήσει πρόσβαση σε περιεχόμενο που δεν θα είχε πρόσβαση πρότινος, ενώ σύμφωνα με την Google, η ευπάθεια αυτή έχει ήδη αρχίσει να «αξιοποιείται» ευρέως.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Google να χαρακτηρίσει το bug ως «ιδιαίτερα επικίνδυνο» και να δώσει στη Microsoft περιθώριο 7 ημερών για να αναπτύξει το διορθωτικό, προτού δημοσιοποιήσει το εύρημά της.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα The Guardian, το σκεπτικό πίσω από μια τέτοια αποκάλυψη είναι εν μέρει για προληπτικούς λόγους και εν μέρει για να τιμωρήσει: επιτρέπει σε άλλους που χρησιμοποιούν unpatched εκδόσεις των Windows να έχουν επίγνωση του κινδύνου που διατρέχει το σύστημά τους -ακόμα κι αν δεν μπορούν να κάνουν κάτι έως ότου η Microsoft διαθέσει το διορθωτικό- αλλά χρησιμοποιείται επίσης και για να «αποδοκιμάσει» δημοσίως τους προγραμματιστές για την καθυστέρηση στην ανάπτυξη του patch.

Η Microsoft απάντησε με οργή επειδή δεν της δόθηκε αρκετός χρόνος ώστε να αναπτύξει το διορθωτικό. «Πιστεύουμε στη συντονισμένη αποκάλυψη μιας ευπάθειας και η σημερινή αποκάλυψη από την Google θέτει τους πελάτες σε πιθανό κίνδυνο», δήλωσε εκπρόσωπος της Microsoft στη ιστοσελίδα τεχνολογίας VentureBeat.

«Τα Windows είναι η μοναδική πλατφόρμα με δέσμευση στους πελάτες να διερευνώνται οποιαδήποτε ζητήματα ασφαλείας και να προχωρά προληπτικά στην αναβάθμιση των συσκευών που έχουν προσβληθεί, το συντομότερο δυνατόν. Συνιστούμε στους πελάτες να χρησιμοποιούν τα Windows 10 και τον browser Microsoft Edge για την καλύτερη προστασία»
Bookmark and Share