Επανήλθε στον ιστότοπο του D. Trump η πρόταση απαγόρευσης εισόδου στη χώρα σε μουσουλμάνους - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

Επανήλθε στον ιστότοπο του D. Trump η πρόταση απαγόρευσης εισόδου στη χώρα σε μουσουλμάνους

  • Η απαγόρευση εισόδου των μουσουλμάνων στο αμερικανικό έδαφος, μια από τις προτάσεις του νεοεκλεγέντα προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump, επανεμφανίστηκε χθες Πέμπτη στον ιστότοπό του, αφού είχε αποσυρθεί για λίγες ώρες, επισήμως εξαιτίας τεχνικών προβλημάτων.

Η αμφιλεγόμενη πρόταση αυτή του.... Trump, την οποία είχε κάνει τον Δεκέμβριο όμως ποτέ ξανά δεν επανέλαβε στη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, επανήλθε χθες στον ιστότοπό του, αφού πολλοί δημοσιογράφοι επεσήμαναν την απουσία του μετά την εκλογή του την Τρίτη.

«Το πρόβλημα βρίσκεται σε διαδικασία επίλυσης και θα ρυθμιστεί σύντομα», είχε απαντήσει τότε μέσω ανακοίνωσης η ομάδα της προεκλογικής εκστρατείας του Trump όταν ρωτήθηκε σχετικά.

Σε ανακοίνωσή του τον Δεκέμβριο του 2015 ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος είχε «ζητήσει να σταματήσει εντελώς η είσοδος των μουσουλμάνων στις ΗΠΑ, μέχρις ότου οι (Αμερικανοί) βουλευτές κατανοήσουν τι συμβαίνει».

Στο ίδιο πλαίσιο ο Trump είχε κάνει λόγο για «φριχτές επιθέσεις από ανθρώπους που δεν πιστεύουν παρά στην τζιχάντ και δεν τρέφουν κανέναν σεβασμό για την ανθρώπινη ζωή» και για «το μίσος» πολλών μουσουλμάνων προς τους Αμερικανούς.

Έκτοτε δεν είχε αναφερθεί ξανά στην πρόταση αυτή, αν και είχε παραμείνει στον ιστότοπό του.

Συνάντηση με τους ηγέτες των Ρεπουμπλικάνων στο Κογκρέσο

Μετά τη χθεσινή συνάντηση μεταξύ του Αμερικανού προέδρου Barack Obama και του Donald Trump, του επόμενου πλέον προέδρου των ΗΠΑ, στο Λευκό Οίκο, ο Trump πήγε στο Καπιτώλιο για συναντήσεις με τους ηγέτες του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στο Κογκρέσο.

Τα περισσότερα από τα στελέχη αυτά του ηγετικού πυρήνα των Ρεπουμπλικάνων είχαν τηρήσει αποστάσεις από την προεκλογική του εκστρατεία, οπότε ο ίδιος, εκμεταλλευόμενος την ευκαιρία της επίσκεψης του στην αμερικανική πρωτεύουσα, θέλησε να αποκαταστήσει τις σχέσεις τους με τους ηγέτες των Ρεπουμπλικάνων.
Σε πολιτικό επίπεδο, οι Ρεπουμπλικάνοι διατήρησαν τον έλεγχο του Κογκρέσου, δηλ. της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων, εξέλιξη που σηματοδοτεί ότι μερικές από τις προεκλογικές εξαγγελίες του Trump θα βρουν πρόσφορο έδαφος για την ψήφισή τους από τα αναφερόμενα νομοθετικά σώματα των ΗΠΑ.

Τον Trump συνόδευε ο αντιπρόεδρος του Mike Pence, ενώ μετά τη συνάντησή του με τον Paul Ryan, ηγετικό στέλεχος των Ρεπουμπλικάνων στη Βουλή των Αντιπροσώπων, ο ίδιος δήλωσε στους δημοσιογράφους: “Όπως ξέρετε θα προχωρήσουμε σε μείωση της φορολογίας. Επίσης, θα διορθώσουμε τις παροχές της δημόσιας υγείας, ώστε να είναι καλύτερη, αλλά και περισσότερο προσβάσιμη,” τόνισε ο Trump.

Παράλληλα, διαφάνηκε ότι ο Ryan θέλει ν' αποκαταστήσει τις σχέσεις του με τον Trump, με την εκπρόσωπό του AshLee Strong να δηλώνει ότι ο ίδιος “είναι ενθουσιασμένος με τη δυναμική μιας ενωτικής κυβέρνησης των Ρεπουμπλικάνων, ενώ ανυπομονεί να συνεργαστεί με τον Donald Trump.”

Ο Trump συναντήθηκε επίσης, για μία ώρα με τον Mitch McConnell, ηγέτη της ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας στη Γερουσία, δηλώνοντας μετά τη συνάντηση ότι συζήτησε με τον γερουσιαστή, τις προτεραιότητές της διακυβέρνησης του. Σε αυτές, συμπεριέλαβε τον έλεγχο της παράνομης μετανάστευσης στα σύνορα των ΗΠΑ, την αναδιοργάνωση του συστήματος παροχής δημόσιας υγείας, αλλά και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Οι αναλυτές που παρακολουθούν τις κινήσεις των συνεργατών του Trump, παρατήρησαν ότι οι προεκλογικές του εξαγγελίες σχετικά με την απαγόρευση της εισόδου των μουσουλμάνων στις ΗΠΑ, “εξαφανίστηκαν” χθες πρόσκαιρα από την ηλεκτρονική του σελίδα. Η προεκλογική του εκστρατεία απέδωσε την εξαφάνιση αυτή, σε τεχνικό πρόβλημα, ενώ οι εξαγγελίες εμφανίστηκαν αργότερα και πάλι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Bookmark and Share