Το μικρότερο drone με κάμερα στον κόσμο.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

Το μικρότερο drone με κάμερα στον κόσμο..

  • Λίγα χρόνια πριν, βλέπαμε τα drones μόνο σε κατασκοπικές ή sci-fi ταινίες. Πλέον αποτελούν πραγματικότητα και κυκλοφορούν σε εκατοντάδες εκδόσεις και παραλλαγές.
  • Η μαζική παραγωγή και η αποδοχή τους από το κοινό έχει ως αποτέλεσμα την εντυπωσιακή πτώση των τιμών τους.


Αποτέλεσμα: ο οποιοσδήποτε μπορεί να... πρωταγωνιστήσει στην κατασκοπική ταινία που λέγαμε–και μάλιστα χωρίς να ξοδέψει μεγάλα ποσά, αποκτώντας ένα λιλιπούτειο drone όπως αυτό.

Το SKEYE Nano 2 FPV που πλασάρεται από τους κατασκευαστές του ως το μικρότερο drone με κάμερα στον πλανήτη (εννοούν προφανώς καταναλωτικές συσκευές) κυκλοφορεί ήδη.

Η συσκευή ζυγίζει περίπου 17 γραμμάρια, το ύψος της είναι 2,2 εκατοστά και το πλάτος της μόλις 4. Αυτόματα λοιπόν κατατάσσεται στην «κατηγορία φτερού», κάτι το οποίο δεν γνωρίζουμε αν από πλεονέκτημα δύναται να μετατραπεί σε μειονέκτημα και να γίνει φτερό στον άνεμο.

Αν και από τις προδιαγραφές του εικάσαμε ότι προορίζεται για πτήσεις και λήψεις σε εσωτερικούς χώρους, η TRND Labs το παρουσιάζει ως ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να βγάζουν selfies από απόσταση, έως και 50 μέτρων. Μέχρι να το πάρουμε στα χέρια μας, θα εμπιστευτούμε καλόπιστα τις υποσχέσεις του κατασκευαστή, που ισχυρίζεται ότι το SKEYE Nano 2 διαθέτει ειδικά προσαρμοσμένο γυροσκόπιο έξι αξόνων, ώστε να φωτογραφίζει υπό γωνία ή να εκτελεί «ακροβατικές κινήσεις». Μπορεί επίσης να πετά και τη νύχτα, χάρη στα LED φώτα που ενσωματώνει.

Ο χειρισμός του γίνεται από το συμβατό χειριστήριο, που περιλαμβάνεται στη συσκευασία είτε από το ειδικό app για iOS και Android συσκευές, αφού έχει τη δυνατότητα σύνδεσης στο smartphone (μέσω Wi-Fi). Ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να ρυθμίσει τα επίπεδα ευαισθησίας του χειριστηρίου και να διασφαλίσει πιο ακριβή χειρισμό και ομαλές κινήσεις. Διαθέτει επίσης ένα σύστημα ταχείας απογείωσης και μια ειδική τεχνολογία που του επιτρέπει να προσγειώνεται οπουδήποτε ομαλά, χωρίς τον κίνδυνο να διαλυθεί.

HD selfies σε προσιτή τιμή

Ο βασικός λόγος για να το αποκτήσετε φυσικά –εκτός από το να κάνετε εντύπωση–

είναι ότι έχει τη δυνατότητα καταγραφής βίντεο και φωτογραφιών υψηλής ανάλυσης (όσο υψηλής μπορούν πλέον να δείχνουν οι εικόνες των 2 Megapixel [1280 x 720]). Η ενσωματωμένη κάμερα μεταδίδει την εικόνα από το οπτικό πεδίο του «πιλότου» (εξ ου και το FPV-Fist Person View) στην οθόνη σας.

Οι high-tech κατάσκοποι θα το έχουν ήδη παραγγείλει. Οι υπόλοιποι θα πρέπει να ξέρουν ότι ο χρόνος πτήσεων περιορίζεται στα πέντε λεπτά, αφού μετά θα πρέπει να το προσγειώσουν ώστε να το φορτίσουν. Αν αυτό δεν σας πτοεί μπορείτε να το αποκτήσετε το SKEYE Nano 2 FPV στην τιμή προσφοράς των €99 (από €129), χωρίς έξοδα αποστολής. Λεπτομέρειες στο επίσημο site της TRND Labs.

Του κ.Γ.Γορανίτη
Bookmark and Share