Reuters: Στο 90% οι πιθανότητες για νίκη της Χίλαρι - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

Reuters: Στο 90% οι πιθανότητες για νίκη της Χίλαρι

  • Λίγες μόλις ώρες πριν τις κρίσιμες κάλπες στις ΗΠΑ, έρευνα του Reuters για την εταιρεία Ipsos δίνει στη Χίλαρι Κλίντον 90% να κερδίσει τον Ντοναλντ Τραμπ στην κούρσα για τον Λευκό Οίκο.

Όπως σημειώνει το πρακτορείο, οι πιθανότητες της.. υποψήφιας των Δημοκρατικών είναι περίπου ίδιες με αυτές της περασμένης εβδομάδας. Αλλαγή στα δεδομένα υπέρ του Τραμπ θα μπορούσε ίσως να προκαλέσει ένας απίθανος συνδυασμός προσέλευσης λευκών, μαύρων και ισπανόφωνων σε έξι ή επτά πολιτείες.

Σύμφωνα με την έρευνα, για να κερδίσει ο Τραμπ χρειάζεται υψηλότερο ποσοστό συμμετοχής των Ρεπουμπλικάνων λευκών ψηφοφόρων από αυτό του 2012, μια πτώση στα ψηφοδέλτια των Αφρο-Αμερικανών ψηφοφόρων και μια μικρότερη από την προβλεπόμενη αύξηση ισπανόφωνων ψηφοφόρων.
Η δημοσκόπηση δίνει στην κ. Κλίντον προβάδισμα τριών μονάδων έναντι του κ. Τραμπ σε εθνικό επίπεδο, αποτέλεσμα που συνάδει και με άλλες σφυγμομετρήσεις των τελευταίων ημερών.

Το εν λόγω αποτέλεσμα δίνει την κ. Κλίντον 303 ψήφους στο Κολέγιο των Εκλεκτόρων, σαφώς πάνω από το όριο των 270 που απαιτείται για νίκη στις κάλπες. Αντίθετα, ο κ. Τραμπ κατακτά 235 ψήφους στο Κολέγιο.

Το αποτέλεσμα αναμένεται πάντως να κριθεί σε κρίσιμες πολιτείες όπως η Φλόριντα, η Βόρεια Καρολίνα, το Οχάιο και το Μίσιγκαν, όπου δημοσκοπικά κανένας από τους δύο υποψήφιους δεν έχει μεγάλο προβάδισμα.

Νίκη Τραμπ θα προϋποθέτει πάντως επικράτηση σε όλες αυτές τις πολιτείες.
Bookmark and Share