To αισχρό πανό Ελλήνων(;) οπαδών για τη «σφαγή» της Σρεμπρένιτσα - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

To αισχρό πανό Ελλήνων(;) οπαδών για τη «σφαγή» της Σρεμπρένιτσα

  •  «Οργή» Βασιλειάδη: «Ανθρωπόμορφα φασιστοειδή»


Σάλο προκάλεσε η κίνηση κάποιων ασυνείδητων και προκλητικών οπαδών της Εθνικής μας ομάδας να αναρτήσουν πανό στο... χθεσινό αγώνα Βοσνία- Ελλάδα για τη σφαγή στη Σρεμπρένιτσα.

Πρόκειται για τη «σφαγή» περίπου 8.000 ανθρώπων, τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή σφαγή μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, στην πιο μαύρη σελίδα του πολέμου της Βοσνίας.

Μετά το γκολ της ομάδας του Μπαζντάρεβιτς στο Καραϊσκάκη, δημοσιογράφος από τη γειτονική χώρα «ανέβασε» μια φωτογραφία, στην οποία διακρίνεται ένα πανό που αναφέρει «Μαχαίρι, σύρμα, Σρεμπρένιτσα», δίπλα σε ελληνικές σημαίες. Ήταν ένα σύνθημα των Σέρβων όταν οι πληγές του πολέμου ήταν ακόμα ανοιχτές. To πανό ανέβηκε για λίγο και κατέβηκε, ωστόσο τη ζημιά του την έκανε, ενώ πήρε μεγάλη έκταση στη Βοσνία, αλλά και τη Σερβία.

Σύμφωνα με το gazzetta.gr, τα ρεπορτάζ πριν τη σέντρα ήθελαν Σέρβους οπαδούς να έχουν κατέβει για να βρεθούν στο πλευρό των Ελλήνων. Πριν τη σέντρα, αποδοκιμάστηκε έντονα και ο εθνικός ύμνος των φιλοξενούμενων. Σύμφωνα με τα όσα έλεγαν μετά το τέλος του ματς, οι Βόσνιοι θα κάνουν καταγγελία για το πανό.

«Εξεμάνη» ο Βασιλειάδης: «Ανθρωπόμορφα φασιστοειδή δεν έχουν καμία θέση στα ελληνικά γήπεδα»

Ανακοίνωση μέσω της οποίας καταδικάζει το εμετικό πανό που ανήρτησαν στο γήπεδο «Γ.Καραϊσκάκης» εξέδωσε το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, μέσω της ανακοίνωσης, έκανε γνωστό πως έχουν ήδη γίνει οι απαραίτητες κινήσεις για να βρεθούν οι δράστες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Γιώργος Βασιλειάδης εκ μέρους του συνόλου της Ελληνικής Κυβέρνησης εκφράζει την απερίφραστη καταδίκη και αποτροπιασμό του για τα όσα έλαβαν χώρα χθες στο γήπεδο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», κατά τον ποδοσφαιρικό αγώνα Ελλάδας – Βοσνίας.

Ο κ. Βασιλειάδης χαρακτηρίζει την ανάρτηση του φασιστικού πανό, εναντίον των Βοσνίων, που αφορούσε τη σφαγή της Σρεμπρένιτσα, από ελάχιστο αριθμό θεατών, απαράδεκτο περιστατικό, το οποίο δεν συνάδει με τις Αρχές και τις Αξίες της Ελληνικής Δημοκρατίας και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζει τον Ελληνικό Λαό.

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού υπογραμμίζει ότι τέτοιου είδους ανθρωπόμορφα φασιστοειδή δεν έχουν καμία θέση στα ελληνικά γήπεδα, ιδίως στους αγώνες της Εθνικής μας ομάδας και βρίσκεται ήδη σε συνεννόηση με την Ελληνική Αστυνομία για να εντοπιστούν οι δράστες και να τιμωρηθούν, εκφράζοντας ταυτόχρονα και την πρόθεση να τους απαγορευθεί, διά βίου, η είσοδος στα γήπεδα».
Bookmark and Share