Κατάρτιση 4.000 ανέργων νέων από την ΕΣΕΕ - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

Κατάρτιση 4.000 ανέργων νέων από την ΕΣΕΕ

  • Επιδότηση 1.471 ευρώ θα λάβουν όσοι άνεργοι 18-24 ετών υπαχθούν στο πρόγραμμα.
  • Η κατάρτιση αφορά σε αντικείμενα-ειδικότητες του λιανικού εμπορίου.
  • Οι όροι και οι προϋποθέσεις για τους ωφελούμενους.


Τέσσερις χιλιάδες (4.000) ανέργους και οικονομικά μη ενεργούς νέους, ηλικίας από 18 έως 24 ετών, αναλαμβάνει να «εκπαιδεύσει» η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) μέσω... σχετικού επιδοτούμενου προγράμματος.

Η κατάρτιση θα πραγματοποιηθεί σε αντικείμενα-ειδικότητες του λιανικού εμπορίου, προκειμένου οι ωφελούμενοι να εφοδιαστούν με τις κατάλληλες γνώσεις και μεθοδολογίες, ώστε να επανενταχθούν απρόσκοπτα τα επόμενα χρόνια στην ελληνική αγορά εργασίας, απασχολούμενοι στον κλάδο. Στη διάρκεια συμμετοχής του στο πρόγραμμα, ο κάθε άνεργος θα λάβει επίδομα ύψους 1.471 ευρώ.

Οι ειδικότητες στις οποίες θα καταρτιστούν οι ωφελούμενοι είναι:

- Πωλητής Λιανικής

- Εξωτερικός Πωλητής

- Στέλεχος Εξαγωγικού Εμπορίου

- Στέλεχος Διαχείρισης Αποθήκης

- Προωθητής Πωλήσεων Λιανικού Εμπορίου (Merchandiser)

- Υπάλληλος Γραφείου.

Κάθε ωφελούμενος θα παρακολουθήσει μία από τις ανωτέρω ειδικότητες.

Η διάρκεια της κατάρτισης είναι 380 ώρες (120 ώρες θεωρητική κατάρτιση και 260 ώρες πρακτική άσκηση), ενώ η κατάρτιση θα πραγματοποιηθεί στις εξής διαδοχικές φάσεις:

Φάση Α: α' μέρος Θεωρητικής κατάρτισης διάρκειας 60 ωρών

Φάση Β: α' μέρος Πρακτικής άσκησης διάρκειας 100 ωρών

Φάση Γ: β' μέρος Θεωρητικής κατάρτισης διάρκειας 60 ωρών

Φάση Δ: β' μέρος Πρακτικής άσκησης διάρκειας 160 ωρών
Επίδομα
Το εκπαιδευτικό επίδομα για κάθε ώρα κατάρτισης ανέρχεται σε 5,33 ευρώ (συμπεριλαμβανομένων των ασφαλιστικών εισφορών και λοιπών κρατήσεων).

Το επίδομα πρακτικής άσκησης των ωφελουμένων αντιστοιχεί σε 3,20 ευρώ ανά ώρα (συμπεριλαμβανομένων των ασφαλιστικών εισφορών και λοιπών κρατήσεων).

Η καταβολή των επιδομάτων θα πραγματοποιηθεί με την προϋπόθεση ότι οι ωφελούμενοι έχουν ολοκληρώσει την κατάρτιση, τη συμβουλευτική και την πρακτική άσκηση και έχουν συμμετάσχει στη διαδικασία πιστοποίησης

Δικαίωμα συμμετοχής στη δράση έχουν άνεργοι νέοι οι οποίοι πληρούν τις παρακάτω γενικές προϋποθέσεις:

i. Να έχουν γεννηθεί από 1.2.1992 μέχρι και 31.01.1999. Κατά την ένταξή του στο πρόγραμμα (η παροχή συμβουλευτικής αποτελεί την εναρκτήρια δράση του προγράμματος) ο ωφελούμενος θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 18ο έτος και δεν θα πρέπει να έχει υπερβεί το 25ο έτος της ηλικίας του.

ii. Να είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ, ανεξαρτήτως αν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας ή όχι.

iii. Να είναι απόφοιτοι Υποχρεωτικής/Δευτεροβάθμιας/Μεταδευτεροβάθμιας/Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

iv. Να μην έχουν τη μαθητική, σπουδαστική ή φοιτητική ιδιότητα.

v. Να έχουν συμπληρώσει το τυποποιημένο έντυπο/φόρμα εξατομικευμένης παρέμβασης και να έχουν συμφωνήσει σε Ατομικό Σχέδιο Δράσης πριν από την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής.

Σημειώνεται ότι οι ωφελούμενοι δεν επιτρέπεται να παρακολουθούν ή να έχουν παρακολουθήσει άλλο συγχρηματοδοτούμενο από το ΕΚΤ πρόγραμμα κατάρτισης κατά το τελευταίο δίμηνο.

Οι δυνητικοί ωφελούμενοι μπορούν να καταθέσουν αίτηση συμμετοχής στην ειδικά διαμορφωμένη ηλεκτρονική πλατφόρμα www.esee-emporio.gr.
Bookmark and Share