Πολίτης δεν πληρώνει τα τέλη κυκλοφορίας διότι αμφισβητεί την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

Πολίτης δεν πληρώνει τα τέλη κυκλοφορίας διότι αμφισβητεί την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων

  • ..Kαι φαίνεται πως έχει δίκαιο!

  • Έγκριτοι νομικοί κύκλοι υποστηρίζουν ότι «ούτε μια ώρα δε θα μπορεί να σταθεί η νέα Αρχή, διότι παραβιάσθηκαν σημαντικά άρθρα του Συντάγματος».


Σε αμφισβήτηση τίθεται η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων από πολίτη, που με έγγραφο στη Ζ εφορία, δηλώνει ότι δεν προτίθεται να καταβάλει τα τέλη κυκλοφορίας του 2016, όπως υποστηρίζει ο ίδιος στην επιστολή του, καθώς θεωρεί ότι...η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων δεν έχει αρμοδιότητα να εισπράττει έσοδα από φορολογούμενους, αλλά ότι το δικαίωμα αυτό, με βάση το Σύνταγμα, είναι αρμοδιότητα του κράτους.
Το έγγραφο, με την επιχειρηματολογία του πολίτη, που αρνείται να πληρώσει τέλη κυκλοφορίας, πιθανόν να βρίσκεται ήδη στα χέρια του Διοικητή Γιώργου Πιτσιλή.
Ο φορολογούμενος που εναντιώνεται στην σύσταση της ΑΑΔΕ είναι βέβαιο ότι, αν δεν προχωρήσει στο επόμενο βήμα, δηλαδή να προσφύγει στο ΣτΕ, δεν πρόκειται να δικαιωθεί, καθώς ο φορολογικός μηχανισμός ανήκει εξολοκλήρου στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων και συστάθηκε με το νόμο 4389/2016.
Το πρόβλημα για την ΑΑΔΕ θα αρχίσουν να γίνονται πιο έντονα όταν επιβάλει πρόστιμα σε φορολογούμενους, οι οποιοι πιθανόν προσφύγουν στη Δικαιοσύνη ζητώντας να μάθουν αν είναι νόμιμη η επιβολή προστίμων από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.
Έγκριτοι νομικοί κύκλοι υποστηρίζουν ότι «ούτε μια ώρα δε θα μπορεί να σταθεί η νέα Αρχή, διότι παραβιάσθηκαν σημαντικά άρθρα του Συντάγματος».
Σε σχετικό δημοσίευμα του το banking news αναφέρει πως είχε απευθυνθεί στο δικηγορικό γραφείο του κ. Γιάννη Καρούζου, ο οποίος υποστηρίζει ότι η νέα Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων καταστρατηγεί άρθρα του Συντάγματος.
Ο κ. Καρούζος εκτιμά ότι δεν είναι δυνατή η ανάθεση αρμοδιοτήτων που ανήκουν στο στενό πυρήνα του Κράτους, σύμφωνα με το άρθρο 26 παρ.2 του Συντάγματος, που προσδιορίζει την εκτελεστική λειτουργία που ασκείται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την Κυβέρνηση. Εξαιρέσεις από την αρχή διάκρισης των λειτουργιών γενικά έπρεπε να καθιερώνονται μόνο με ρητές διατάξεις του Συντάγματος.
Προσθέτει ότι καμία διάταξη του Συντάγματος δεν εξουσιοδοτεί τον κοινό νομοθέτη να αφαιρεί σοβαρές αρμοδιότητες της εκτελεστικής λειτουργίας από την Κυβέρνηση και να τις αναθέτει σε άλλες Διοικητικές Αρχές, που δεν υπάγονται ούτε καν στο έλεγχο νομιμότητας.
Bookmark and Share