Κύπρος: Ο τουρκοκυπριακός χάρτης δεν συμβαδίζει με αυτά που δηλώνει ο Ερντογάν - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

Κύπρος: Ο τουρκοκυπριακός χάρτης δεν συμβαδίζει με αυτά που δηλώνει ο Ερντογάν


  • Δεν συμβαδίζει με τη δήλωση του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν για ένωση της περιοχής Κόκκινα με τη Μόρφου προκειμένου στη συνέχεια να δοθούν στην τουρκοκυπριακή πλευρά, ο χάρτης που κατέθεσαν οι Τουρκοκύπριοι στις διαπραγματεύσεις της Γενεύης, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.

Πάνως τόνισε ότοι οι όποιες δηλώσεις γίνονται έχουν τη...  σημασία τους και επηρεάζουν το κλίμα, αν και όλα θα κριθούν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Σχετικά με την έναρξη της συζήτησης στις ομάδες εργασίας στο Μον Πελεράν, ο εκπρόσωπος είπε πως θα ετοιμαστεί κείμενο εργασίας, στο οποίο θα καταγράφονται οι τοποθετήσεις των πλευρών, για να διαφανεί πώς μπορεί να προχωρήσει η συζήτηση σε πολιτικό επίπεδο για την ασφάλεια και τις εγγυήσεις.
Όπως είπε, τα ερωτήματα που έχουν τεθεί αφορούν ζητήματα που άπτονται της εσωτερικής και της εξωτερικής ασφάλειας, των ανησυχιών της κάθε πλευράς και της εφαρμογής της λύσης.
Στο μεταξύ, ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης επικοινώνησε το πρωί τηλεφωνικώς με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων επαφών του για το Κυπριακό. Σε ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο Τουίτερ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι αντικείμενο και αυτής της τηλεφωνικής συνδιάλεξης ήταν η Διάσκεψη για την Κύπρο.
Bookmark and Share