Eκπλήξεις στην ομιλία του Έλληνα προσωπάρχη του Τραμπ (video) - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

Eκπλήξεις στην ομιλία του Έλληνα προσωπάρχη του Τραμπ (video)

  • Το θέμα των θρησκευτικών ελευθεριών στην Τουρκία θα απασχολήσει σοβαρά τη νέα αμερικανική κυβέρνηση υποσχέθηκε προς τους ομογενείς ο νέος προσωπάρχης του Λευκού Οίκου, Ρέινς Πρίμπους.


Ο ομογενής στενός συνεργάτης του Ντόναλντ Τραμπ κατά την διάρκεια εκδήλωσης της ελληνοαμερικανικής κοινότητας χθες βράδυ,παραμονή της ορκωμοσίας του 45ου Αμερικανού προέδρου και..αποδεχόμενος βραβείο από την Αρχιεπισκοπή Αμερικής για την αναγνώριση των υπηρεσιών του, αναφέρθηκε στην σχέση του με την Αρχιεπισκοπή Αμερικής και παράγοντες της ομογένειας που βοήθησαν, όπως είπε, να σωθεί το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα.

«Η ελληνική κοινότητα, η ορθόδοξη κοινότητα, ξεκινώντας με την Αρχιεπισκοπή, τον Πατέρα Άλεξ, τους Άρχοντες του Πατριαρχείου, τον καλό μου φίλο, τον θείο μου και δεύτερο πατέρα μου Τζον Κατσιματίδη που με έβαλε κάτω από φτερά του και έλεγε ναι κάθε φορά που του τηλεφωνούσα. Αυτοί η ομάδα ανθρώπων σ’ αυτό το δωμάτιο είναι οικογένεια. Βοηθήσατε να σωθεί το Ρεπουμπλικανικό κόμμα. Δεν βρεθήκαμε όλοι εμείς σε αυτή την αίθουσα τυχαία γιατί ο Θεός έβαλε το χέρι του να βρεθούμε όλοι μας εδώ, να μας φέρει εδώ. Τίποτα δεν γίνεται αν δεν είναι θέλημα Θεού. Τώρα πρέπει να πάρουμε την ευκαιρία που μας έχει προσφέρει ο Θεός και να πετύχουμε τους στόχους που ο καινούριος πρόεδρος έχει βάλει για να γίνει αυτή η χώρα ξανά μεγάλη».

Αναφερόμενος στα θέματα του Πατριαρχείου και των θρησκευτικών ελευθεριών ο κ. Πρίμπους εμφανώς συγκινημένος είπε: «Η ανεξιθρησκία, η Κωνσταντινούπολη (σ.σ. και όχι Ιστανμπούλ..) και η αναγνώριση των δυσκολιών που έχει περάσει η Ορθόδοξη εκκλησία θα απασχολήσει τον Λευκό Οίκο» για να συνεχίσει : “Θα λαχταρούσα να δω την ημέρα που πρόεδρος των ΗΠΑ θα εμφανιστεί στην Κωνσταντινούπολη στην εκκλησία. Δεν αποτελεί σύμβολο μόνο για την Ορθόδοξη Εκκλησία, αλλά και για ανθρώπους της πίστης σε όλο τον κόσμο».

Απευθυνόμενος στο κοινό που απαρτιζόταν από ομογενείς επιχειρηματίες, παράγοντες ομογενειακών οργανώσεων και διπλωμάτες κ.α εξήρε την συμβολή της ελληνοαμερικανικής ή κοινότητας στην νίκη του Ντόναλντ Τραμπ. «Κάποιοι από σας μπορεί να μην είστε Ρεμπουμπλικάνοι αλλά βοηθήσατε να σωθεί το Ρεπουμπλικανικό κόμμα, να χτιστεί η Εθνική Ρεπουμπλικανική Επιτροπή. Να βάλουν ένα σύστημα ώστε ένας άνθρωπος που πιστεύω ότι θα είναι ένας απίστευτος Πρόεδρος, ο Ντόναλντ Τραμπ θα ορκιστεί σήμερα όχι μόνο για να σώσει το Ρεπουμπλικανικό κόμμα, αλλά και για να σώσει τη χώρα και να επαναφέρει την ελευθερία».

Ο Ρέινς Πρίμπους κλείνοντας την ομιλία του αναφέρθηκε και στις ρίζες του και στον αγαπημένο του παππού, τον Ηρακλή. «Δε νομίζω ότι θα ήμουν εδώ αν δεν ήταν ο παππούς μου. Το όνομα του ήταν Ηρακλής και από εκεί πήρα το όνομά μου. Και αυτός ήταν ένας άνθρωπος τον οποίο θαύμαζα περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο στη ζωή μου. Δεν ξέρω ακριβώς πως συνέβη όλο αυτό, αλλά για εσάς εκεί έξω που θυμάστε τους παππούδες σας για οποιονδήποτε λόγο, για οτιδήποτε έκαναν, τις σημειώσεις, τα χαρτιά, τις ρουτίνες τους, απλά ήθελα να γίνω σαν εκείνον. Ως μικρό παιδί, ο άνθρωπος τον οποίο θαύμαζα περισσότερο, ο παππούς μου, αγαπούσε ένα μέρος απ’ το οποίο δεν καταγόταν πάρα πολύ και αυτό με έκανε περήφανο που είμαι Αμερικάνος. Και δεν θα το ξεχάσω ποτέ».

Στην χθεσινή εκδήλωση παραβρέθηκαν ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος. Οι δύο υπουργοί ήταν προσκεκλημένοι στο επίσημο δείπνο που παράθεσε χθες ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Δημήτριος, με αφορμή την 58η ορκωμοσία του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών.

Οι δύο Υπουργοί είχαν προσκληθεί στη δεξίωση που προηγήθηκε προς τιμήν του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, κ. Δημήτριου, καθώς και σε αναγνώριση των εξαιρετικών υπηρεσιών του Προσωπάρχη του Λευκού Οίκου, Ρέινς Πρίμπους, του Ανώτατου Συμβούλου του Προέδρου των ΗΠΑ, Τζορτζ Τζιτζίκος και του μέλους του Κογκρέσου, Γκας Μπιλιράκης.

Ο κ.Καμμένος, εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης, δώρισε στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής μια ελληνική σημαία από το φυλάκιο της Ρω και έναν ελληνικό θυρεό. Επίσης, ο υπουργός Καμμένος έκανε δώρο στους βραβευθέντες της εκδήλωσης από έναν ελληνικό θυρεό ενώ παρέδωσε στον κ. Πρίμπους ως δώρο προς τον νέο Αμερικανό πρόεδρο, ένα αντίγραφο σπαθιού του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Στη δεξίωση είχαν προσκληθεί, μεταξύ άλλων, Γερουσιαστές, μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων και Αξιωματούχοι της νέας Διοίκησης Τραμπ. Μεταξύ των καλεσμένων ήταν και δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Πατούλης.
Bookmark and Share