Και τον ΕΝΦΙΑ θα καταργήσουμε και 1 δισ. ευρώ θα σας δώσουμε πίσω! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Και τον ΕΝΦΙΑ θα καταργήσουμε και 1 δισ. ευρώ θα σας δώσουμε πίσω!

  • Ενόψει του τριημέρου (όπου οι βουλευτές της συγκυβέρνησης θα ξεχυθούν στις εκλογικές τους περιφέρειες για να... «επικοινωνήσουν» το αποτέλεσμα του Eurogroup) το Μέγαρο Μαξίμου διοχετεύει άλλο ένα παραμύθι, ότι επιταχύνει δηλαδή τον σχεδιασμό του για κατάργηση του ΕΝΦΙΑ...

Αγωνιώδεις προσπάθειες να μεταστρέψει τη συζήτηση από τα προκαταβολικά μέτρα μείωσης των συντάξεων και του αφορολόγητου, στα...αντισταθμιστικά μέτρα της μείωσης των φόρων καταβάλει η κυβέρνηση.

Ενόψει του τριημέρου, όπου οι βουλευτές της συγκυβέρνησης θα ξεχυθούν στις εκλογικές τους περιφέρειες για να «επικοινωνήσουν» το αποτέλεσμα του προχθεσινού Eurogroup, το Μαξίμου διοχετεύει τις τελευταίες ώρες την πληροφορία ότι επιταχύνει τον σχεδιασμό της για κατάργηση του ΕΝΦΙΑ (!) και την αντικατάστασή του από έναν εντελώς νέο φόρο Μεγάλης Περιουσίας ως αντίβαρο στην προτεινόμενη μείωση του αφορολόγητου ορίου.

Σύμφωνα με τις διαρροές, ο νέος νόμος θα έχει κατά 35% έως 40% μικρότερη απόδοση έναντι του ΕΝΦΙΑ, ήτοι θα επιβαρύνει κατά 1 δισ. ευρώ λιγότερο τους φορολογούμενους, καθώς οι εισπράξεις του συγκεκριμένου φόρου ανέρχονται κάθε χρόνο στα 3,65 δισ. ευρώ.

Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι ο Φόρος Μεγάλης Περιουσίας θα οδηγεί σε πλήρη ανακατανομή της επιβάρυνσης υπέρ των φτωχότερων στρωμάτων και θα είναι προοδευτικός ανάλογα με τον συνδυασμό εισοδήματος και περιουσίας. Στην ουσία η κυβέρνηση μιλά για επιτάχυνση του προαναγγελθέντος σχεδιασμού της για την φορολόγηση όλων περιουσιακών στοιχείων και των εισοδημάτων των φορολογούμενων, εφόσον ξεπερνούν ένα ποσό και πάνω.

Σύμφωνα με τις ίδιες διαρροές «στόχος είναι να απαλλάσσονται πλήρως ή να πληρώνουν ελάχιστα όσοι έχουν μικρή περιουσία ή χαμηλά εισοδήματα».
Bookmark and Share