Μητσοτάκης για Εξάρχεια: Είστε πρωθυπουργός ή είστε προβοκάτορας; - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

Μητσοτάκης για Εξάρχεια: Είστε πρωθυπουργός ή είστε προβοκάτορας;

  • Ευθύνες στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για «την αύξηση της εγκληματικότητας και τη μετατροπή των Εξαρχείων και άλλων περιοχών του λεκανοπεδίου σε ζώνες ανομίας» επέρριψε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συζήτηση στη Βουλή της επίκαιρης ερώτησης προς τον πρωθυπουργό για τα θέματα εγκληματικότητας και ασφάλειας του πολίτη.


Η ανομία γενικεύεται και..αποκτά χαρακτηριστικά κανονικότητας, υποστήριξε ο κ. Μητσοτάκης και ρώτησε, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό: Μπορείτε να νοιαστείτε για τους φιλήσυχους πολίτες; Η Ελλάδα είναι μία ακυβέρνητη χώρα, η κατάσταση έχει ξεφύγει με την δική σας ευθύνη και μ

ε την πολιτική ανοχής που ακολουθείτε. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναφερόμενος στην κατάσταση στα Εξάρχεια, είπε ότι «η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, ομάδες αναρχικών παρελαύνουν ένοπλοι, πολίτες ξυλοκοπούνται, κάτοικοι στερούνται τις υπηρεσίες των ΕΛΤΑ, λόγω των επιθέσεων που δέχονται οι εργαζόμενοι.

Οι ληστείες είναι καθημερινό φαινόμενο στα σούπερ μάρκετ της περιοχής. Τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ δέχονται κάθε τρεις και λίγο επιθέσεις, με πέτρες μολότοφ και πρόσφατα με καλάσνικοφ. Έχει εξελιχθεί η περιοχή σε κάτι σαν άβατο για τις Αρχές, οι κάτοικοι ζουν σε ένα ιδιότυπο γκέτο, Αυτά γίνονται με τη συνενοχή και την συνευθύνη της κυβέρνησης. Το πρόβλημα δεν είναι η όποια ιδιαιτερότητα της περιοχής, εμείς στη ΝΔ προστατεύουμε την ιδιαιτερότητα, αλλά πρέπει να προστατεύεται και η περιοχή από το εμπόριο ναρκωτικών και από το ξεκαθάρισμα των λογαριασμών μεταξύ συμμοριών. Όχι μόνο δεν κάνετε τίποτα αλλά δεν αφήνετε την αστυνομία να κάνει».

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι παρόμοια φαινόμενα παρατηρούνται και σε άλλες περιοχές, όπως στο Ζεφύρι, στις Αχαρνές, στον Ασπρόπυργο «όπου υπάρχουν περιοχές που μετατρέπονται σε ζώνες ανομίας. Τα αστυνομικά τμήματα εκεί είναι υποστελεχωμένα. Αναρωτιέμαι γιατί σε μία περιοχή με μεγάλη εγκληματικότητα οι μισές οργανικές θέσεις είναι κενές».

Εδική αναφορά έκανε στα πανεπιστήμια λέγοντας ότι εκπρόσωποι των φοιτητών ξυλοκοπούνται, ενώ προχθές ένας καθηγητής ξυλοκοπήθηκε από φοιτητές και δέχθηκε απειλές αν τολμήσει να αποκαλύψει τους δράστες. Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι έχει μειωθεί η δύναμη των ομάδων ΔΙΑΣ, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα επανασυστήσει την ομάδα Δέλτα.

«Αφήνετε να εκκολαφθεί μία νέα γενιά τρομοκρατών, συντηρείτε μίσος για την έννοια της αστυνομίας και της ασφάλειας» κατηγόρησε την κυβέρνηση ο κ. Μητσοτάκης, για να υποστηρίζει ότι δύο είναι οι λόγοι για τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στα θέματα της ασφάλειας του πολίτη: «ο πρώτος λόγος είναι η μνημειώδης ανικανότητά σας. Ο δεύτερος λόγος είναι πιο επικίνδυνος, είναι οι ιδεολογικές εμμονές στα ζητήματα της ασφάλειας».

Για το θέμα των φυλακών, κατηγόρησε και πάλι την κυβέρνηση ότι κατήργησε το νόμο για τις φυλακές υψίστης ασφαλείας, ενώ συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να ντρέπεται για τον κ. Λάμπρου που έκανε διαπραγματεύσεις με ποινικούς και για τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλο που έκανε δεκτά τα αιτήματα των φυλακισμένων.

«Για την παράταξή μας και για την συντριπτική πλειοψηφία, η ασφάλεια είναι σημαντική και η ελευθερία είναι διαφορετική από την ασυδοσία» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: Η ασφάλεια των πολιτών είναι ίσως η σημαντικότερη υποχρέωση της πολιτείας έναντι των πολιτών. Όποιος φοβάται δεν είναι ελεύθερος. Η οργανωμένη Πολιτεία σήμερα δεν εγγυάται την ασφάλεια των πολιτών. Η κατάσταση χειροτερεύει. Τα στοιχεία είναι αμείλικτα. Τα θύματα της πολιτικής σας είναι οι πιο αδύναμοι πολίτες. Για πόσο καιρό ακόμη θα ανέχεστε το παρακράτος των Εξαρχείων, θα αδιαφορείτε για τα γκέτο που δημιουργούνται στην Αττική, πότε θα φέρετε ένα σχέδιο και θα λύσετε τα χέρια της αστυνομίας;».

Η τοποθέτηση του προέδρου της ΝΔ έκλεισε με προσωπική επίθεση στον πρωθυπουργό, ο οποίος απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα, είπε: «Να μας πείτε κ. Τσίπρα, είστε πρωθυπουργός ή είστε προβοκάτορας; Ως πότε θα κοιτάτε με απάθεια την κατάσταση που έχετε προκαλέσει στη χώρα. Εμείς δεν θα επιτρέψουμε την Ελλάδα να γίνει ακυβέρνητη χώρα και να επικρατήσει ο φόβος στους δρόμους και στις πλατείες. Η επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ θα αποκαταστήσει το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών»
Bookmark and Share