Λαφαζάνης: Να φύγουμε άμεσα από το ευρώ.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

Λαφαζάνης: Να φύγουμε άμεσα από το ευρώ..

  • Eίπε ότι το κόμμα του γεννήθηκε μετά την ταπεινωτική συνθηκολόγηση και προδοσία του ΑλέξηΤσίπρα και της ομάδας του τον Ιούλιο του 2015, καθώς ο Τσίπρας, «υποκύπτοντας στις πιέσεις, ξεπούλησε το περήφανο "όχι".

Τη θέση του για άμεση έξοδο της Ελλάδας από την... Ευρωζώνη επανέλαβε ο γραμματέας του Πολιτικού Συμβουλίου της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, στο χαιρετισμό που απηύθυνε στο ιδρυτικό συνέδριο του Κόμματος της «Ιταλικής Αριστεράς» που ολοκληρώνεται σήμερα. Ο κ. Λαφαζάνης εκτίμησε ότι «η σημερινή Eυρωζώνη αλλά και η ΕΕ, βρίσκονται σε πορεία αποσύνθεσης, παρακμής, αντιδημοκρατικής ολίσθησης και διάλυσης», ενώ αναφερόμενος στα καθήκοντα και τις νέες προκλήσεις της ευρωπαϊκής Αριστεράς στις νέες πραγματικότητες που διαμορφώνονται στην ήπειρο μας και στον κόσμο, τόνισε ότι «η άποψη μας είναι ότι η ευρωπαϊκή Αριστερά πρέπει να πει ένα μεγάλο, δυνατό και καθαρό "όχι" στην Ευρωζώνη και το ευρώ και να αμφισβητήσει μέχρι τέλους τη νεοφιλελεύθερη ΕΕ, προτείνοντας ένα νέο σχέδιο ευρωπαϊκής ασφάλειας και συνεργασίας ισότιμων κυρίαρχων, δημοκρατικών και ανεξάρτητων χωρών». «Αν η ευρωπαϊκή Αριστερά ολιγωρήσει σε αυτό το δυνατό "όχι" στη φυλακή του ευρώ από προοδευτική σκοπιά», πρόσθεσε ο κ. Λαφαζάνης, «τότε το μεγάλο κενό θα καλύψει η ακραία και φασίζουσα δεξιά».

Στην επίθεσή του κατά της κυβέρνησης ο κ. Λαφαζάνης έκανε λόγο για «εξευτελιστική συνθηκολόγηση Τσίπρα και της ομάδας του» και «την καταστροφική πορεία που ακολουθεί ο νεομνημονιακός ΣΥΡΙΖΑ», σημειώνοντας ότι «εμείς στην Ελλάδα υποστηρίζουμε καθαρά την άμεση έξοδο από την Ευρωζώνη και την αμφισβήτηση της νεοφιλελεύθερης ΕΕ, στη βάση ενός ριζοσπαστικού προγράμματος ανασυγκρότησης, καινοτομίας και παραγωγικού μετασχηματισμού που θα έχει πρωταγωνιστές τις δυνάμεις της εργασίας».

Εξηγώντας στους συνέδρους τα γεγονότα που οδήγησαν στην ίδρυση της ΛΑΕ, ο κ. Λαφαζάνης είπε ότι το κόμμα του γεννήθηκε μετά την ταπεινωτική συνθηκολόγηση και προδοσία του Αλ. Τσίπρα και της ομάδας του τον Ιούλιο του 2015, καθώς ο Αλ. Τσίπρας, «υποκύπτοντας στις πιέσεις, ξεπούλησε το περήφανο "όχι" στα μνημόνια που είπε ο ελληνικός λαός στο ιστορικό δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου του 2015». Πρόσθεσε ότι ο κ. Τσίπρας «μετέτρεψε πραξικοπηματικά το "όχι" του ελληνικού λαού σε "ναι" και με τη συμμαχία όλων των σοσιαλδημοκρατικών και δεξιών δυνάμεων ψήφισαν από κοινού το τρίτο μνημονιακό πρόγραμμα, που εφαρμόζεται ως σήμερα και καταστρέφει τη χώρα».

Η σημερινή ευρωζώνη αλλά και συνολικότερα η ΕΕ δεν επιδέχονται θετικών μεταρρυθμίσεων, δεν μπορούν να αλλάξουν σε προοδευτική κατεύθυνση αλλά μόνο ανατρέπονται, είπε ο επικεφαλής της ΛΑΕ και σημείωσε ότι για το κόμμα του, «το αίτημα του εθνικού νομίσματος δεν συνιστά αυτοσκοπό, αλλά αποτελεί αναντικατάστατο εργαλείο για να ακυρώσουμε τα μνημόνια. Να ακυρώσουμε τη νεοαποικιοκρατία της τρόικα.Να τερματίσουμε την λιτότητα.Να εφαρμόσουμε μια εθνική νομισματική πολιτική με αναπτυξιακά κοινωνικά κριτήρια. Να θέσουμε υπό δημόσια ιδιοκτησία και έλεγχο τις τράπεζες. Να ανακόψουμε τις ιδιωτικοποιήσεις και να ανακτήσουμε ως κοινωνία τον εθνικό μας πλούτο. Να ανασυγκροτήσουμε την οικονομία και να προχωρήσουμε στον παραγωγικό μετασχηματισμό της με ένα νέο βιώσιμο και καινοτόμο οικονομικό πρότυπο στην προοπτική του σοσιαλισμού».
Bookmark and Share