Διαδηλώσεις στο Λονδίνο κατά της επίσκεψης Τραμπ - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

Διαδηλώσεις στο Λονδίνο κατά της επίσκεψης Τραμπ


  • Διαδήλωση κατά της επίσκεψης του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στη Βρετανία πραγματοποίησαν χιλιάδες πολίτες έξω από το βρετανικό κοινοβούλιο τη Δευτέρα, τη στιγμή που οι βουλευτές συζητούσαν κατά πόσο ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα πρέπει να γίνει δεκτός από την βασίλισσα Ελισάβετ.

Η πρωθυπουργός της... Βρετανίας Τερέζα Μέι απηύθυνε επίσημη πρόσκληση στον κ. Τραμπ να επισκεφθεί τη χώρα εντός του 2017.
Η προγραμματισμένη επίσκεψη, η οποία ανακοινώθηκε λίγες ώρες μετά από την υπογραφή του αντιμεταναστευτικού διατάγματος από τον Αμερικανό πρόεδρο, συσπείρωσε την αντιπολίτευση στην Βρετανία, ενώ 1,8 εκατομμύρια άνθρωποι υπέγραψαν αίτημα ζητώντας να μην λάβει ο κ. Τραμπ την τιμή επίσημης επίσκεψης, προκειμένου να μην έρθει σε δύσκολη θέση η βασίλισσα Ελισάβετ.
Η συζήτηση επί του αιτήματος εισήλθε τη Δευτέρα στην ημερήσια διάταξη της βουλής, σε μια συμβολική συζήτηση που δεν μπορεί να υποχρεώσει την κυβέρνηση να αποσύρει την πρόσκληση που έχει καταθέσει. Η πρωθυπουργός Μέι έχει καταστήσει σαφές ότι δεν εξετάζει το ενδεχόμενο ακύρωσης της επίσκεψης.
Οι επικριτές της επίσκεψης του πρόεδρου κατηγορούν τον κ. Τραμπ για σεξισμό και καταδικάζουν τις αντιμεταναστευτικές του πολιτικές, ενώ άλλοι βουλευτές τόνισαν ότι ο Αμερικανός πρόεδρος πρέπει να επισκεφθεί την Βρετανία, αλλά δεν θα πρέπει να του δοθεί η τιμή μιας επίσημης επίσκεψης, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων παρέλαση με άμαξα, ομιλία στα Ανάκτορα του Ουεστμίνστερ κι ένα επίσημο γεύμα στο παλάτι του Μπάκιγχαμ με τη βασίλισσα Ελισάβετ.
Bookmark and Share