Φοροδιαφυγή εκατομμυρίων με γνωστούς μπασκετμπολίστες - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Φοροδιαφυγή εκατομμυρίων με γνωστούς μπασκετμπολίστες

  • Διπλά συμβόλαια φοροδιαφυγής γνωστών παικτών μπάσκετ και μεγάλης ΚΑΕ, διαπίστωσαν στελέχη της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας μετά την παραγγελία προκαταρκτικής εξέτασης για τη διερεύνηση παραβάσεων της φορολογικής νομοθεσίας από τον Οικονομικό Εισαγγελέα.

Στις αρχές του περασμένου Ιανουαρίου υποβλήθηκε το... πόρισμα της προκαταρκτικής το οποίο επιβεβαίωνε τις σχετικές παραβάσεις που φέρεται να ανέρχονται περίπου στο 1.000.000 ευρώ. Η έρευνα του Εισαγγελέα ξεκίνησε μετά από ανώνυμη γραπτή καταγγελία που κατατέθηκε στις 16 Νοεμβρίου 2015 μαζί με σχετικά έγγραφα που ανέφεραν ότι οι δηλωθείσες αμοιβές τουλάχιστον τριών πρώην αθλητών της συγκεκριμένης ΚΑΕ παρουσίαζαν αναντιστοιχία σε σχέση με αυτές που πραγματικά είχαν λάβει.
Η ΚΑΕ φέρεται να υπέγραφε και να τηρούσε με τους αθλητές και άλλα συμβόλαια από εκείνα που κατέθετε στις αρμόδιες αρχές προκειμένου να αποφευχθεί η καταβολή των φόρων που αντιστοιχούσε σε αυτά τα εισοδήματα. Οι αστυνομικοί για να διαπιστώσουν την ύπαρξη παράλληλων συμβολαίων συγκριτικά με εκείνα που είχαν κατατεθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες αιτήθηκαν την παροχή στοιχείων αναφορικά με αυτούς τους τρεις αθλητές, από τον Ελληνικό Σύνδεσμο Ανωνύμων Καλαθοσφαιρικών Εταιρειών (ΕΣΑΚΕ), από τις αρμόδιες ΔΟΥ, από τους μάνατζερ των παικτών αλλά και από την ελεγχόμενη ΚΑΕ.
Παράλληλα μέσω της Εισαγγελίας Οικονομικού Εγκλήματος και αιτήματα δικαστικής συνδρομής ζητήθηκαν στοιχεία από δύο γνωστές εταιρείες εκπροσώπησης αθλητών σε Ισπανία και ΗΠΑ. Στο πλαίσιο της έρευνας, οι αστυνομικοί πήραν τις φορολογικές δηλώσεις την τριετία 2012-2015, των τριών αθλητών όπως και τις κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών που τηρούσαν σε ελληνικές και ξένες τράπεζες.
Οι αρμόδιοι αξιωματικοί λαμβάνονται υπ’ όψιν τις τακτικές μηνιαίες αποδοχές, τα δώρα, τα πριμ υπογραφής και επίτευξης αγωνιστικών στόχων και άλλες παροχές, προέβησαν σε ξεχωριστές διασταυρώσεις για κάθε είδος αμοιβών. Αξίζει να σημειωθεί ότι όσο διαρκούσε η έρευνα, ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ φέρεται πως κάλυψε μέρος των χρημάτων που έπρεπε να καταβληθούν ως φόροι από τα προηγούμενα συμβόλαια.
Bookmark and Share