Διεθνής Αμνηστία: Σε κίνδυνο η ζωή χιλιάδων προσφύγων στα νησιά - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Διεθνής Αμνηστία: Σε κίνδυνο η ζωή χιλιάδων προσφύγων στα νησιά

  • Καλώντας την ΕΕ να επανεξετάσει τη στάση της απέναντι στο προσφυγικό ζήτημα και να σηκώσει το βάρος που της αναλογεί, η Διεθνής Αμνηστία καθιστά και πάλι φανερή την αντίθεσή της απέναντι στη συμφωνία ΕΕ και Τουρκίας περιγράφοντας συνθήκες απόγνωσης.

Εν όψει της...συμπλήρωσης ενός χρόνου από την υιοθέτηση της συμφωνίας, η Οργάνωση αναφέρει ότι η συγκεκριμένη πράξη που έχει «ως στόχο την επιστροφή αιτούντων άσυλο πίσω στην Τουρκία θεωρώντας εκ προοιμίου ότι η τελευταία είναι ασφαλής για αυτούς, έχει αφήσει χιλιάδες ανθρώπους εκτεθειμένους σε επικίνδυνες συνθήκες στα ελληνικά νησιά».

Παράνομες επιστροφές αιτούντων άσυλο στην Τουρκία «οι οποίες συνιστούν κατάφωρη παραβίαση των δικαιωμάτων τους δυνάμει του διεθνούς δικαίου», καταγράφει η Διεθνής Αμνηστία στη νέα έκθεσή της με τίτλο Ένα σχέδιο απόγνωσης.

«Η συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας είναι καταστροφική για τους χιλιάδες που έχουν εγκλωβιστεί σε μία επικίνδυνη, απελπιστική και, καθώς φαίνεται, ατέρμονη κατάσταση αναμονής στα ελληνικά νησιά», τονίζει η Γκόρι βαν Γκούλικ, αναπληρώτρια διευθύντρια της Διεθνούς Αμνηστίας για την Ευρώπη.

«Είναι ακραία υποκριτικό το γεγονός ότι οι ευρωπαίοι ηγέτες διαλαλούν και προωθούν τη συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας ως μια επιτυχία, ενώ κλείνουν τα μάτια τους μπροστά στο αφόρητα υψηλό ''τίμημα'' που πληρώνουν όσοι υφίστανται τις συνέπειές της», προσθέτει.
Bookmark and Share