Drone καταγράφει την τρομακτική στιγμή που λευκός καρχαρίας πλησιάζει σέρφερ στο ένα μέτρο [vid] - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017

Drone καταγράφει την τρομακτική στιγμή που λευκός καρχαρίας πλησιάζει σέρφερ στο ένα μέτρο [vid]


  • Ένας λευκός καρχαρίας πλησιάζει σε απόσταση αναπνοής δύο άνδρες που κάνουν σερφ, σε παραλία κοντά στην περιοχή Μπαλίνα της Αυστραλίας. 
  • Το βίντεο που τραβήχτηκε από drone κόβει την ανάσα.


Στις εικόνες διακρίνεται ο καρχαρίας να κινείται με ταχύτητα προς το μέρος του πρώτου σέρφερ, ο οποίος «σώζεται» όταν τον.. παρασέρνει ένα τεράστιο κύμα. Τότε, ο καρχαρίας στρέφει την προσοχή του στον δεύτερο σέρφερ, ο οποίος, ανυποψίαστος, κάθεται πάνω στην ιστιοσανίδα και τα πόδια βρίσκονται μέσα στο νερό. Ξαφνικά, και ενώ τον έχει πλησιάζει στο ένα μέτρο απόσταση, ο καρχαρίας φεύγει από το σημείο.

Σύμφωνα με το 9News, το βίντεο τραβήχτηκε το καλοκαίρι από την κυβέρνηση στο πλαίσιο έρευνας για τον εντοπισμό καρχαριών. Οι χειριστές του drone βρίσκονταν σε έναν λόφο 60 μέτρων, δίπλα στην παραλία, απ' όπου κατηύθυναν την κάμερα πάνω από τον ωκεανό και ενημέρωναν την αστυνομία και τους ναυαγοσώστες κάθε φορά που έβλεπαν καρχαρίες.
Από το 2014, έχουν γίνει συνολικά 11 επιθέσεις από καρχαρίες στην περιοχή της Μπαλίνα, εκ των οποίων οι δύο ήταν θανατηφόρες.
Bookmark and Share